Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.09.2024 00:31:26
Deli članek:

Kai Cipot pred prekmurskim derbijem: Povem vam, kaj je najlepše. In zakaj ...

alesfevzer.com

Obrambi Mure bo v Lendavi poveljeval nekdanji napadalec.

Soboto na ravnici bo zaznamoval prekmurski derbi v Lendavi, pred katerim obe ekipi ne skrivata ambicij, prav tako se zavedata velikega vložka; Nafta potrebuje točke za varno razdaljo pred dnom lestvice, Mura za ohranitev stika z vrhom.

Oskar Drobne bo prvič poveljeval črno-beli zasedbi v vročem obračunu, uvodni dnevi v Fazaneriji so bili uspešni. "Vsak trener ima svoj način dela, svoje principe. Nekateri so drugačni, kot so bili pred njegovim prihodom, vendar menim, da jih sprejemamo, dojemamo in na igrišču vse bolj uresničujemo. Razumemo, kaj zahteva od nas. Menim, da je začetek novega obdobja dokaj uspešen. Imamo zmago s 4:0 in neodločen izid na Bonifiki, vmes smo napredovali še v pokalnem tekmovanju, ki ponuja dodatno pot za uvrstitev v Evropo," pravi Kai Cipot.

Navijači kakopak verjamejo, da se bo uspešni niz nadaljeval tudi v Lendavi. Povrhu gre za velik prestiž, spopad z Nafto je vedno nekaj več ... "Gre za prekmurski derbi, ki je nekaj posebnega. Drži, da tekma prinaša tri točke, kot vsaka druga, a vemo, da je naboj drugačen. In tudi pričakovanje. Veš, da bo stadion poln in da bomo imeli, čeprav smo gostje, izdatno podporo navijačev. Kulisa bo nadvse prijetna. Dvoboj bo z zanimanjem spremljala vsa Slovenija, pred tovrstnimi preizkušnjami je čutiti pozitivni pritisk. Kar zadeva mene, je takšne tekme najlepše igrati. In verjamem, da enako velja za moje soigralce," je dejal eden od kapetanov murašev in nadaljeval: "V Lendavo bomo odšli z jasnim namenom, da osvojimo vse tri točke. To je naš cilj in verjamem oziroma sem prepričan, da imamo dovolj kakovosti, da ga lahko uresničimo. Ne bo lahko, nikakor ne. To zelo dobro vemo. Tudi na zadnji tekmi proti Mariboru je bila Nafta v prvem polčasu oziroma do prejetega gola zelo dobra, ampak tudi mi se zavedamo svojih sposobnosti. Pomembno se bo prilagoditi na igralno površino, ki je nekoliko specifična, prav tako kot na ostale dejavnike, ki bi lahko vplivali na razplet. V večji meri nam bo to uspelo, boljše bo za nas."
Čeprav gre šele za prvi krog druge četrtine prvenstva, je obračun pomemben za obe ekipi. Ne le zaradi prestiža, ki ga prinaša, temveč tudi iz tekmovalnega vidika. Na nek način bi lahko usmeril nadaljnji potek sezone. "Vložek je velik, želimo ohraniti stik z vrhom lestvice, a je po drugi strani prav tako res, da je za nas pomembna vsaka tekma. Ampak, kot sem dejal, je takšne, kot je ta pred nami, najlepše igrati, zato so tudi zmage najslajše. Bodite prepričani, bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni," poudarja Kai Cipot. Nekdanji napadalec, ki se je preobrazil v odličnega branilca.