Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.09.2024 00:56:26
Deli članek:

Veliki preobrat Borussie, Nemčija v pričakovanju derbija

Profimedia

Nogometaši Borussie iz Dortmunda so v uvodni tekmi 5. kroga nemške lige premagali Bochum s 4:2. V osrednji tekmi kroga se bosta v soboto zvečer v Münchnu pomerila Bayern in aktualni prvak Bayer Leverkusen.

Dortmund je do treh točk in tretje zmage v sezoni, s katero je začasno skočil na drugo mesto lestvice z desetimi točkami, prišel šele po preobratu. V prvem delu je namreč Bochum z zadetkoma Matuša Bera in Danija de Wita že v 21. minuti vodil z 2:0. A so nato Serhou Guirassy še v prvem delu znižal, Emre Can z bele točke, Guirassy še enkrat v 75. ter Felix Nmecha v 81. minuti pa so poskrbeli za pričakovano zmago Porurcev.

V Nemčiji težko pričakujejo prvi veliki derbi nove sezone, ko se bosta v soboto v ozračju Oktobrfesta v bavarski prestolnici merila Bayern in Bayer. Bavarci so novo sezono začeli bolje, po štirih krogih so stoodstotni na prvem mestu z 12 točkami, Leverkusen je (ob enem porazu ima devet točk) zdaj začasno zdrsnil na tretje mesto.
Derbi bo na sporedu ob 18.30. Že prej pa se bo v popoldanskem terminu klub slovenskih nogometašev Kevina Kampla in Benjamina Šeška Leipzig pomeril z Augsburgom. Leipzig je po štirih krogih na šestem mestu z osmimi točkami za dve zmagi in dva neodločena izida.