Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.09.2024 11:57:55
Deli članek:

Nekdanji zvezdnik Olimpije ima nov klub, zaigral bo z svojim idolom: Igral sem z Džekom, toda ...

alesfevzer.com

Nekoč je bil eden najboljših nogometašev Olimpije.

Almedin Ziljkić je v letu in pol, kolikor jih je preživel pri Olimpiji, navduševal predvsem s svojo prodornostjo. V času, ko je nosil zeleno-beli dres, je bil eden od najnevarnejših ljubljanskih nogometašev, na 44 prvenstvenih tekmah je zabil 7 golov in dodal še 6 asistenc. 

28-letnik je po odhodu iz Olimpije nekaj časa zelo uspešno igral za Sarajevo, bil tudi kapetan tega kluba, a ga je moral po prihodu Simona Rožmana in Senijada Ibričića zapustiti. Po nekajmesečni pavzi je odšel v Iran, kjer je podpisal za Esteghlal, kjer pa se je zadržal zgolj dva meseca.

Zdaj se je vrnil nazaj domov, podpisal je za svoj matični klub Novi Pazar, od koder tudi prihaja. In ob vrnitvi domov ni skrival navdušenja, da bo zaigral skupaj s svojim idolom, Ademom Ljajićem. "V Novem Pazaru sem igral s 16, 17 leti. Adem Ljajić je naš idol. Smejala sva se, ker je rekel, ko sem prišel, da sem njegov otrok. Jaz sem rasel ob Ademu. Bil sem v naši dvorani na njegovem predstavljanju v dresu Manchester Uniteda. Nikdar nisem zamišljal, da bi lahko zaigral z Ademom, saj veste, kje vse je bil. A prišel je nazaj v naše mesto, ponudila se je priložnost. Vedno mi gredo kocine pokonci, ko govorim o temu. Vsak dan gledam njega in njegove mojstrovine," je na novinarski konferenci dejal nogometaš, ki je v svoji karieri zbral tudi tri nastope za člansko reprezentanco BiH. 

"Z vsem spoštovanjem do vseh, igral sem z Džekom in Pjanićem. Vso spoštovanje zanju, toda za nas je Adem … Ne vem, Adem. Ne obstaja boljši, lepši, močnejši, večji. Samo Adem. Moja žena ve, da imam v svoji spalnici samo drese Ljajića. Iz Partizana, Fiorentine, Besiktasa, pa nisem zbiralec. To mesto mora Adema bolj spoštovati. Ne moreš imeti kluba rad samo takrat, ko zmaguje. Liverpool ima vedno poln stadion. Upam, da bomo zmagali na naslednji tekmi, da bo Adem zabil tri gole, da bomo slavili," je še dejal Ziljkić.