Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
27.09.2024 14:43:35
Deli članek:

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal otroka Athletica

Martin Metelko

Ob Juanju Nietu bo celjska ekipa odslej močnejša še za enega španskega nogometaša. Ne manjka mu izkušenj iz La lige.

Po nekaj mirnejših tednih je pred Celjani zopet oster ritem; grofe čakajo zgodovinski prvi nastopi v Uefini konferenčni ligi. Začetek druge 'epizode' Alberta Riere na celjski klopi je zaznamovalo turbulentno obdobje, Majorčan je močno prevetril ekipo, med reprezentančnim premorom pa se je zasedba aktualnih državnih prvakov zopet uigrala, uglasila in nanizala nekaj dobrih rezultatov.

Nazadnje med elito
Čeprav je prestopni rok zaključen - Albert Riera je po zadnji zmagi v Domžalah sam poudaril, da je bilo to ključno za rezultatski vzpon -, pa so v mestu ob Savinji ocenili, da kader potrebuje dodatne razširitve.

V Celje prihaja Iñigo Eguaras Álvarez, 32-letni španski nogometaš, otrok bilbajskega Athletica. Bask je nazadnje v La ligi igral za Almerio, od poletja 2023 je bil brez kluba.

Defenzivno naravnani vezist prinaša bogate izkušnje; v svojih nogah ima 25 nastopov v španski prvi ligi, večino kariere pa je preživel v drugoligaški konkurenci, igral je za Basconio, Sabandell, Mirandes in Real Zaragozo.

Španec bo imel pravico nastopa že v soboto, ko grofe v Stožicah čaka obračun z Bravom, a glede na to, da je Alvarez dobro leto dni preživel izven tekmovalnega pogona, njegovega debija na slovenskih zelenicah ta vikend skoraj zagotovo ne bomo dočakali.

Profimedia