Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2024 09:01:28
Deli članek:

Katero tekmo je gledal Ante Šimundža? Že res, da je Maribor napredoval, toda ...

Grega Wernig

Mariborski trener je po drami v Bački Topoli dejal, da je bil Maribor boljši tekmec od Vojvodine ...

Je že tako, da imajo vsake oči svojega malarja. In da trenerji včasih v javnost pošljejo kakšno sporočilo, s katerim želijo javno zaščititi ali dvigniti svoje varovance. Kdo ve, morda je Ante Šimundža po sinočnji tekmi v Bački Topoli ocenil, da bi bilo nesmiselno kritizirati svoje varovance po tem, ko so si zagotovili napredovanje v zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo. Morda je razmišljal tudi o tem, da bi bile javne kritike nepravične že zaradi dejstva, da je bil on prvi, ki je naredil napako sredi prvega polčasa, ko si je privoščil izključitev, zaradi katere se je potem po tekmi opravičil igralcem, klubu in navijačem. 

Kakorkoli že, Ante Šimundža je po tekmi z Vojvodino dal precej neverjetno izjavo, da je bil Maribor tudi na drugi tekmi boljši tekmec od Srbov in da mu je žal, da si napredovanja ni zagotovil že pred streljanjem enajstmetrovk. Malce čudna izjava, glede na to, da je Vojvodina imela lepše priložnosti, da je ob zadetku Đorđeta Crnomarkovića, ob katerem se še vedno ne moremo znebiti občutka, da je šlo za prepovedan položaj, srbski prvoligaš zadel tudi prečko. Da je enkrat sam proti vratarju stekel Vukan Savićević, da je drugič proti Jugu sam stekel Mihailo Ivanović. Da je moral mariborski vratar posredovati absolutno večkrat kot vratar Vojvodine Lazar Carević.  Tudi statistika je bila izrazito na strani Srbov. 24 poskusov proti vratom Maribora, 7 strelov v okvir gola, 13 kotov. Maribor 10 poskusov, 3 v okvir gola in 5 kotov. 

"Če pogledam vse skupaj, mislim, da smo mi bili konkretnejši, predvsem v situacijah pred njihovim golom, nismo pa jih realizirali. To je težava, ki ni dobra. Po drugi strani ne vem, če si je tekmec pripravil kakšno priložnost, razen strelov od daleč. Ni nam povzročal težav, nismo 'viseli'. Škoda, ker mi nismo tekme prej zaključili. Ne bom rekel, da smo imeli veliko priložnosti, smo pa imeli zagotovo kar nekaj situacij, da bi to lahko storili," je po obračunu dejal Ante Šimundža. 

In na ugotovitev novinarja Večera Marka Kovačevića, da je bila to vendarle drugačna, boljša Vojvodina v primerjavi s prvo tekmo v Ljudskem vrtu, da so Novosadčani tekmo zelo odločno začeli, odvrnil: "Nisem imel tega občutka. Če pogledam prvih 15, 20 minut, ko smo pričakovali njihov pritisk, smo mi dominirali, imeli več od igre. Potem se je na žalost zgodila poškodba Iličića. Odreagirali smo tako, kot je bilo potrebno. Igralci, ki so vstopili, so prinesli določeno kakovost. Lahko bi bili malce bolj mirni, toda ko potegnem črto, smo si zaslužili zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo." 

Grega Wernig
Šimundža je priznal, da je bil on tisti, ki je določil vse izvajalce najstrožjih kazni. In razkril tudi, da pred povratno tekmo z Vojvodino niso posebej vadili strelov z bele točke, a da to počnejo večkrat med treningi: "Vratarji trenirajo, imajo informacije, kdo strelja kam. Igralci pa niso posebej trenirali enajstmetrovk za to tekmo, ampak je večkrat v trenažnem procesu izvajanje enajstmetrovk vsakega posameznika. Fantje so tisti, ki potem to realizirajo. A sam trening ni toliko pomemben, kot je pomembna samozavest in 'čista' glava." 

Grega Wernig
Maribor - Vojvodina
Po koncu tekme se je mariborski trener dotaknil tudi vzdušja na stadionu TSC Arena v Bački Topoli, ki ga ni pretirano navdušilo. "V vsakem primeru je razlika, če igraš v svojem mestu ali v drugem mestu. Jaz sem po pravici pričakoval bolj vroče ozračje, večji pritisk s strani gledalcev. A enostavno to je tista razlika, če igraš doma ali v drugem mestu. Tudi stadion ni bil popolnoma poln. S strani gledalcev, publike, ni bilo pritiska." 


So ga pa na drugi strani navdušili mariborski navijači: "Da so naši navijači prišli sem in pomagali pri tem vzdušju – velik poklon. Mislim, da smo bili številčno enaki z nasprotnikovimi navijači, ki navijajo za golom, tako da velika hvala z moje strani in s strani ekipe."