Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2024 07:12:06
Deli članek:

Kdo s kom: Trije slovenski klubi v zadnjem krogu evropskih kvalifikacij, znani so njihovi tekmeci

Trije slovenski klubi bodo igrali v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo.

Kvalifikacije za evropska tekmovanja se počasi približujejo h koncu, Slovenija pa bo imela v boju za konferenčno ligo tri ekipe.

Celjani, ki so morali v četrtek zvečer po podaljšku priznati premoč irskemu Shamrocku, so izpadli iz kvalifikacij za ligo Europa, v nadaljevanju evropskih kvalifikacij pa se bodo v zadnjem kvalifikacijskem krogu pomerili z armenskim Pjunikom. Ta si je playoff prislužil z zmago nad kazahstanskim Ordabasijem. Prva tekma bo na sporedu prihodnji teden v Jerevanu, povratna teden dni pozneje v Celju.

Tudi Olimpija po še eni zmagi nad Šerifom na dobri poti do evropske jeseni. V zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo ji na poti stoji Rijeka. Hrvaški prvoligaš je moral v četrtek priznati premoč švedskemu Elfsborgu, namesto lige Europa pa zdaj lahko upa na le še konferenčno ligo. Zmaji bodo povratno tekmo odigrali v domačih Stožicah.

Maribor je bil v četrtek po streljanju enajstmetrovk boljši od Srbov in si priigral zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer jih čaka švedski Djurgarden. Ta je v prejšnjem krogu kvalifikacij konferenčne lige izločil finski Ilves. Tako kot Olimpija bo tudi Maribor prvo tekmo igral v gosteh, povratno pa pred domačimi navijači.