Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2024 08:44:35
Deli članek:

Trener vijoličastih Ante Šimundža se je po tekmi opravičil: Ob tej priložnosti bi rad ...

alesfevzer.com

Strateg Maribora Ante Šimundža se je posul s pepelom.

Maribor si je sinoči v Bački Topoli, kjer trenutno svoje domače tekme igra Vojvodina, ker na njenem stadionu Karađorđe poteka zamenjava travnate površine, po streljanju enajstmetrovk priigral napredovanje v zadnji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer jih v naslednjih dveh tednih čaka dvodejanka s švedskim prvoligašem Djurgardenom. 

Na obračunu v Srbiji so Mariborčani trpeli, bili v podrejenem položaju večino tekme, a na koncu vendarle slavili veliko zmago. Obračun je bil sicer izredno zanimiv, že na sredini prvega polčasa pa so vijoličasti ostali brez trenerja Anteja Šimundže, ki je bil izključen. 

Po tekmi se je mariborski strateg zaradi svoje nespametne poteze hitel opravičevati. "Bilo je zelo vroče. V zraku in na igrišču. Igralcem sem se že opravičil, ob tej priložnosti bi se pa rad opravičil še celotnemu klubu, vsem navijačem. Enostavno bil sem nespreten, prejel sem nespreten rdeč karton. To je pravilo, ki ga moram za drugič vedeti. Moja napaka. A igralci so bili heroji. Igralci plus strokovno vodstvo, ki je oddelalo tekmo maksimalno. Ko pogledam celotno sliko, mislim, da smo bili v dveh tekmah boljši nasprotnik," je po tekmi dejal Šimundža.