© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2024 07:36:08
Deli članek:

Pozabil na Maribor?! Turški poslovnež Ilicali ima novo tarčo, zdaj kupuje klub v ...

Kaj se dogaja z bogatim turškim investitorjem?

Turški poslovnež in investitor Acun Ilicali je pred meseci pritegnil pozornost slovenske javnosti. Lastnik angleškega kluba Hull Cityja in nekdanji  večinski lastnik irskega Shelbourna je bil tako navdušen nad mariborskim projektom, da je pred koncem lanske sezone podpisal namero o vstopu v Maribor.
A od tistega dne se ni spremenilo praktično nič, potrebnih okrepitev v Mariboru ni, nad čem je potarnal tudi trener vijoličastih Ante Šimundža.
Ilicali je poniknil, zdi se, da je pozabil na štajerski ponos. Jasno je, da ima polne roke dela z drugimi projekti, konec koncev je kmalu po obisku Slovenije dobil nadvse pomembno funkcijo v turškem velikanu Fenerbahčeju, očitno pa ima čas tudi za iskanje nove 'tarče'.
Kot razkriva znani bolgarski novinar Metodi Šumanov, ki sodeluje tudi z Guardianom, Sky Sportom in številnimi drugimi uglednimi mediji, je Ilicali pokazal veliko zanimanje za klub iz Bolgarije. "Lastnik Hulla Acun Ilicali je zainteresiran za nakup bolgarskega kluba. Rojen je bil blizu turško-bolgarske meje in bo očitno kmalu razširil svoje nogometne investicije," je zapisal Šumanov, kaj si o tem mislijo navijači Maribora, pa je že druga zgodba.