© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2024 00:34:07
Deli članek:

Kam odhaja Elšnik? Velikan iz soseščine zatrjuje, da je dogovor že sklenjen

Luka Vovk

Klubska prihodnost Timija Maxa Elšnika postaja prava prestopna saga. Slovenski reprezentant je sicer še vedno v Stožicah, tržnica nogometašev pa ga vseskozi seli sem in tja.

Navijači Olimpije potihoma upajo, da bo kapetan vendarle ostal v zmajevem gnezdu, realnost pa je drugačna. Tudi vodstvo kluba ne nasprotuje prestopu 26-letnega vezista, ki čigar cena je po odličnih igrah na Euru poskočila.

Italijanska Pisa, ki je v slovensko prestolnico za Zlatoličana poslala odpravo dveh športnih direktorjev, ni našla skupnega jezika z odločevalci v Stožicah.

Zdaj se je v resno tekmo, v kateri sta očitno že pred dnevi obupala zagrebški Dinamo in angleški Hull City, podala še beograjska Crvena zvezda. Srbski mediji zelo konkretno pišejo o tako rekoč že sklenjenem poslu z odškodnino v višini poldrugega milijona evrov z dodatnim polmilijonskim bonusom. Elšniku naj bi pripadlo 420 tisočakov.

Da bo Slovenec že ob koncu tedna predstavljen na legendarni Marakani, še pišejo Srbi. In dodajajo, da bo moral trener rdeče-belih Vladan Milojević zanj narediti prostor v sredini Zvezdine igre. Po nekaterih predvidevanjih naj bi bil na izhodnih vratih južnokorejski reprezentant Hvang.

Po nekaterih informacijah Srbi kakopak prehitevajo dogodke, vodstvo ljubljanskega kluba vendarle še ni prižgalo zelene luči. Ključna pogajanja komaj sledijo ...