Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.07.2024 12:04:31
Deli članek:

S kom v 3. krogu evropskih kvalifikacij? Če Celjani premagajo Slovan iz Bratislave, jih v nadaljevanju čaka ...

Martin Metelko

Na sedežu Uefe so žrebali pare tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Nogometaši Celja, ki jih v sredo čaka prva tekma 2. kroga kvalifikacij lige prvakov, so na današnjem žrebu na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu dobili morebitnega tekmeca za 3. krog kvalifikacij. Če bodo Celjani preskočili Slovan iz Bratislave, se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med ciprskim Apoelom in moldavskim Petrocubom.

Slovenski državni prvaki so bili pred žrebom uvrščeni v prvi boben postavljenih ekip za žreb po poti prvakov. Možni tekmeci slovensko-slovaškega para iz te skupine so bili še Ludogorec ali Dinamo Minsk ter irski Shamrock Rovers ali Sparta Praga. žreb pa je določil morebitnega ciprskega ali moldavskega tekmeca.

Prve tekme 3. kroga kvalifikacij bodo na sporedu 6. in 7. avgusta, povratne pa 13. avgusta. Pred tem bodo na vrsti še tekme 2. kroga kvalifikacij 23. in 24. julija ter 30. in 31. julija.

Celjani se bodo v nadaljevanje kvalifikacij lige prvakov uvrstili, če bodo v 2. krogu premagali slovaškega tekmeca iz Bratislave.

Ob porazu pa se bodo preselili v kvalifikacije evropske lige, Uefa bo žreb v tem tekmovanju opravila ob 13. uri. V tem tekmovanju je par Celje - Slovan med nepostavljenimi v prvi skupini po poti prvakov, možni tekmeci bodo iz parov Malmö - Klaksvik, Shamrock Rovers - Sparta Praga ali pa Bodo/Glimt - Riga.