© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.07.2024 14:46:17
Deli članek:

Ajax, Panathinaikos, Šerif, Plovdiv ... Uh, kakšni tekmeci grozijo slovenski trojici v kvalifikacijah!

Znani so tudi morebitni pari za tretji krog konferenčne lige, v kateri ima Slovenija tri predstavnike.

Slovenski predstavniki Maribor, Olimpija in Bravo so po današnjem žrebu 3. kroga kvalifikacij nogometne konferenčne lige dobili potencialne tekmece v naslednjem krogu tega evropskega tekmovanja. Mariborčani lahko naletijo na Ajax, če bo ta izgubil v kvalifikacijah za ligo Europa, Olimpija na Šerif Tiraspol, Bravo pa na Panathinaikos.

V žrebu na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu so v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju najprej izžrebali tekmece v osmih parih po poti prvakov, potem pa še 52 ekip v glavni poti, pri čemer je bilo 43 parov iz kvalifikacij 2. kroga tega tekmovanja, devet pa iz 2. kroga lige Europa.

Maribor bo, če bo v 2. krogu premagal romunsko Universitateo Craiovo, za nasprotnika dobil bodisi nizozemski Ajax ali pa srbsko Vojvodino.

Ljubljanska Olimpija bo - ob zmagi nad ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja - čakala na nasprotnika iz moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg.

Bravo pa bo, če bo uspešen v obračunu z Zrinjskim iz Mostarja, v naslednjem krogu igral bodisi z grškim Panathinaikosom ali bolgarskim Plovdivom. Bolgari so v prejšnjem krogu kvalifikacij lige Europa izločili Maribor.

Tekme tega kroga bodo na sporedu 8. in 15. avgusta. Od slovenskih ekip bo le Bravo gostil povratno tekmo, Olimpija in Maribor bosta gostitelja na prvih tekmah.