© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2024 00:29:35
Deli članek:

Hrvata zadrževali na letališču, češ da sta v resnici Nigerijca, sledila je prava drama

Hrvaška reprezentanta sta na južnoafriškem letališču v Johannesburgu doživljala pravo dramo.

Letališko osebje in varnostna služba so vratarja Nediljka Labrovića, ki je bil član hrvaške izbrane vrste na letošnjem Euru, in vezista Kristijana Jakića, ki je Hrvatom pred dvema letoma na mundialu v Katarju pomagal osvojiti tretje mesto, več ur zadrževali v zaprtem prostoru.

Hrvata sta ostala brez svojih mobitelov, odvzeli so jima tudi potna lista. Na rešitev neprijetne situacije sta čakala v mali sobici brez stika z zunanjim svetom.

Kaj se je v resnici zgodilo? Hrvata sta kot člana nemškega Augsburga v Johannesburg pripotovala iz Dubaja. Težava je nastopila zaradi težave z vizo, sistem je namreč Labrovića in Jakića prepoznal kot Nigerijca.

Eden od vodilnih mož nemškega kluba Michael Ströll ni uspel rešiti nastalega položaja. "Nisem mogel razumeti, zakaj nam niso omogočili stika z ljudmi v imigracijski pisarni. Ne vem, zakaj niso želeli poslušati naših argumentov in zakaj jih naši dokumenti sploh niso zanimali. Njihov odnos do naših igralcev je bil zelo slab."

Klub je na koncu moral plačati 50 evrov za uporabo sobice na letališču. Hrvata sta morala zapustiti državo in se preko Dubaja vrniti v Nemčijo, saj sta za južnoafriški sistem še vedno Nigerijca. Preostanek nemške ekipe je odšel v svojo bazo pred prijateljsko tekmo s tanzanijskim klubom Young Africans SC.