© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2024 00:39:33
Deli članek:

Čeferin se med dopustom v Dalmaciji ni mogel izogniti evforiji okoli Hajduka

Profimedia

Po koncu evropskega prvenstva predsednik Uefe Aleksander Čeferin polni baterije v Dalmaciji.

Čeferinova običajna baza, ko se zasiti z nogometom, je otok Vis, ki ga že po običaju ob takšni priložnosti obiščejo tudi hrvaški predstavniki sedme sile. Uefin predsednik se ni mogel izogniti vprašanjem o Hajduku in famoznih okrepitvah, ki so v Splitu in širše povzročili pravo evforijo. "Da, da ... videl sem. Mislim, da je za Hajduk prihod Ivana Rakitića zadetek v polno. Tudi Gennaro Gattuso. Več od tega ne bom rekel. Mnogokrat smo namreč govorili, pa je izpadlo povsem drugače."

Čeferin je obljubil, da bo obiskal Poljud, če bo Hajduk ostal v Evropi. "V prvi vrsti pričakujem od Hajduka, da bo preskočil kvalifikacije. Če jih bo, bom prišel na kakšno tekmo. Za hrvaško prvenstvo pa nisem siguren ..."

Ko je beseda nanesla na pravkar končan Euro, je poudaril, da je bil nogomet v Nemčiji na vrhunski ravni. "Tisti, ki trdijo drugače, nimajo pojma o nogometu. Kdor je gledal Španijo, ve, da gre za osnovno šolo nogometa. Top igralci, top nogomet. Seveda so igralci zdaj utrujeni. Za njimi je dolga klubska sezona, evropsko prvenstvo pa je vedno po sezoni."

O ligi prvakov je povedal, da bo odslej precej zanimivejša in bolj negotova. V mislih je imel nov format tekmovanja. "To bo super tekmovanje, v to sem prepričan. To bo kot nekakšna liga, takšen je sistem. Boste videli, zelo bo zanimivo."