testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

rb
rb
1 02.12.2021 12:49:04

Odziv iz FAZANERIJE po namigovanjih o Ludogorcu! Kako zadržati ANTEJA ŠIMUNDŽO, kakšna je pogodba?

Martin Metelko
Trener je največji zvezdnik aktualnih slovenskih prvakov.

Črno-beli so že prej opozarjali nase, ko je pod Kalvarijo orožje položila zvezdniška zasedba iz Londona s slovitim Antoniem Contejem na čelu, pa so nanje postali pozorni še mnogi drugi. Tudi veliki. Senzacionalni uspeh je imel izjemno razsežnost in marsikdo je prepoznal priložnost, da bi na ravnici morda lahko našel primerno okrepitev. Bolj ali manj je že jasno, da se bo Žan Karničnik podal novim izzivom in boljšemu zaslužku naproti, Tomi Horvat je debelo podčrtan v beležnicah številnih oglednikov tudi zelo uglednih klubov, nadvse zanimiv je Jan Gorenc ...

Ampak igralci seveda niso edine tarče; močno se je dvignila tudi cena trenerjevih 'delnic'. V preteklem obdobju se je že nekajkrat šušljalo, da naj bi na njegov naslov priromala zanimiva ponudba, toda očitno še nobena ni bila dovolj mamljiva. Po naših informacijah je Ante Šimundža, ki je nedvomno prvi zvezdnik soboškega moštva, v bližnji preteklosti že zavrnil posamezne snubce. V pričakovanju resnega projekta, ki se mu ne bi mogel upreti.
Znašel se je v položaju, ko se bo moral le odločiti, kdaj je čas za nov izziv, medtem pa je slišati namigovanja o vse bolj resnih klubih. Najbolj sveža so povezana s tem, da naj bi se za stratega črno-belih zanimal že vrsto let daleč najboljši bolgarski klub Ludogorec, ki ga je Mura namučila v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Po koncu sodelovanja z Valdasom Dambrauskasom, ki je vmes prevzel vodenje Hajduka, je na klopi serijskih osvajalcev lovorik iz Razgrada še vedno Stanislav Genčev. Bojda kot začasna rešitev, naslednika pa naj bi dobil po koncu prvega dela sezone – bi to lahko postal Ante Šimundža?
"O tem ne vemo nič," je odvrnil športni direktor Mure Denis Rajbar, ko smo želeli izvedeti, ali se v zvezi z morebitno selitvijo režiserja dozdajšnjih uspehov v Bolgarijo dogaja kaj konkretnega. Vztrajal je pri tem, da tovrstnih pogovorov ni bilo, toda v Fazaneriji se kajpada zavedajo, da lahko v bližnji preteklosti pričakujejo 'napade' na mariborskega strokovnjaka. "Zelo dobro vemo, da imamo odličnega trenerja. Najboljšega," se je nasmejal snovalec črno-bele kadrovske politike in razkril, da v pogodbi, sklenjeni do konca sezone 2022/23, ni aneksa, ki bi se aktiviral v primeru ponudbe, ki bi zadovoljila ambicije Anteja Šimundže. "Potem bi se pogajali o odškodnini," je pristavil Denis Rajbar.

Z Otoka na obisk v Mursko Soboto?

Skoraj prepričani smo, da bo ta trenutek napočil prej ali slej. Iz menedžerskih krogov denimo prihajajo namigi, da bi se po padcu Tottenhama v Ljudskem vrtu utegnil oglasiti kakšen angleški klub. Morda ne takoj in zdaj, toda ko se bodo na Otoku dogajale zamenjave trenerjev, bi se Ante Šimundža kaj lahko znašel v takšnih in drugačnih kombinacijah. Po taktični bravuri, s katero je ekipa, ki naj bi bila na tržišču vredna sedem milijonov evrov, v kozji rog poslala zasedbo, ki 'prebija' 700 milijonov evrov, so razumljivo postali pozorni nanj in omenjeni viri dodajajo, da bodo njegovo delo gotovo podrobno spremljali še naprej. Bi se lahko pojavil kot kandidat za katerega od klubov iz premier lige? Da bi bil to kateri iz skupine najuglednejših, je bržčas misija nemogoče. Ne zaradi strokovnosti, temveč zaradi mnogih drugih dejavnikov, ki so v današnjem nogometu tako zelo pomembni. Tudi v 'spodnjem domu' niso nepomembni, vendar ne v tolikšni meri, nikakor pa ne bi bila senzacija, če bi na obisk v Mursko Soboto prišel kakšen predstavnik iz angleškega drugega kakovostnega razreda tekmovanja. Iz championshipa! Naj tej ravni je kot trener Leedsa že deloval Darko Milanič. Resda ne pretirano dolgo, pred dnevi pa je Simon Rožman za Sportklub razkril, da je bil v igri za prevzem Barnsleyja, ki se je v pretekli sezoni boril za preboj v premier ligo, a je obstal v dodatnih kvalifikacijah.

Kaj pa Dinamo?

Do nas so prišle informacije, da tudi v Maksimirju do Anteja Šimundže menda niso povsem imuni. Kljub njegovemu dalmatinskemu poreklu. Ni skrivnost, da je bil Matjaž Kek prva in velika želja Zdravka Mamića, ki ima tudi v izgnanstvu v Bosni in Hercegovini glavno besedo, toda alfa in omega zagrebških modrih se je morala sprijazniti, da pogodbe s 60-letnim Mariborčanom ne bo podpisala; morda pa bo poskusila z 10 let mlajšim trenerjem iz štajerske prestolnice. Kdo ve, uato pa je jasno, da bo do konca prvega dela sezone po odstopu Damirja Krznarja po pokalnem porazu z Rijeko Dinamo vodil direktor mladinske šole serijskih hrvaških prvakov Željko Kopić.

Vsekakor dovolj referenc

Kaj se bo dogajalo v prihodnje in ali se bo kaj od zapisanega uresničilo, je nemogoče predvidevati. Nogometna pota so zelo čudna, včasih so odločilnega pomena naključja, neizpodbitno dejstvo pa je, da ima Ante Šimundža vse reference, da bi v nadaljevanju kariere lahko dobil v roke ugledno ekipo iz ugledne evropske lige. Z Mariborom je osvojil dva naslova prvaka, z vijoličastimi se je uvrstil v ligo prvakov in igral tudi v skupinskem delu lige Europa, kjer so se Štajerci uvrstili v izločilne boje. Prezimili so na mednarodnem prizorišču, kar je ostalo edinstven podvig na sončni strani Alp, nato pa s sijajnimi rezultati nadaljeval na klopi Mure – naslov prvaka, pokalna lovorika, skupinski del konferenčne lige. Ni veliko trenerjev, ki se lahko pohvalijo s takšnimi dosežki in bržčas se bodo v Fazaneriji vse pogosteje prisiljeni ubadati z vprašanjem, kako ga zadržati na črno-beli klopi.

Članki iz rubrike