Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.05.2021 02:38:09
Deli članek:

VERBALNI OBRAČUN pred obračunom! Trenerja Maribora in Mure PRILIVATA OLJE NA OGENJ ...

m24

Strateg vijoličastih Simon Rožman je pred tekmo leta poskušal odvzeti nekaj bremena s pleč svojih varovancev in ga naložiti nogometašem Mure.

"Bolj kot pritisk je to velik izziv, nagrada za vse postorjeno. Sam sem v tej zgodbi manj pomemben, pomembnejši so mladi fantje, ki sledijo, želijo. Na tekmi s Koprom videti Kodermana z 'raketo v riti', Gorenaka, ki prevzema odgovornost v zadnji tretjini ... To se mi zdi lep pokazatelj želene smeri. Tudi drugi, izkušenejši igralci, dajejo podporo. Mislim, da se moramo vsi skupaj veseliti te tekme. Res bi pozval navijače, naj nam pomagajo, nam dajo energijo. Lahko celo rečemo, da je Mura, če gledamo samo igralsko, po številu tekem v prvi ligi izkušenejša. Ampak na naši strani so mladost, energija, neobremenjenost. Želim si, da bi se predstavili v dobri izvedbi in pozitivno zaključili sezono," je med drugim dejal Rožman.

Trener vijoličastih je tako v pričakovanju tekme vseh tekem očitno poskušal razbremeniti svoje igralce in večji pritisk naložiti Muri. In kako mu odgovarja njegov kolega na soboški klopi, Ante Šimundža?
"Simon prvič dela v velikem klubu! To se vidi po njegovih izjavah. Če si v klubu, ki je bil 15-krat državni prvak, trikrat igral v skupinskem delu lige prvakov, trikrat v skupinskem delu lige Europa, meril moči z zelo uglednimi nasprotniki in rečeš, da je na Muri večji pritisk ... Ne vem ..."


Vse podrobnosti in vso ozadje super obračuna za naslov državnega prvaka med Mariborom in Muro prinaša današnja 32-stranska izdaja EkipeSN. Spletna različica je na voljo TUKAJ.