902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
6 22.05.2021 01:43:04

Darko Milanič POJASNIL, kakšna bo današnja SUPER TEKMA ZA NASLOV: "Za konec sezone pričakujem ..."

Grega Wernig
Kako vidite dvoboj med Mariborom in Muro, komu pripisujete več možnosti za naslov prvaka in kaj bo odločilnega pomena?

Dolgoletni trener Maribora, ki je vijoličaste v dveh obdobjih vodil polnih devet let in v tem času klubu iz mesta na Dravi priboril šest naslovov državnega prvaka, je po izgubi službe pri Slovanu iz Bratislave brez dela. Gotovo z zanimanjem spremlja zaključek slovenskega prvenstva, še posebej pozorno spremlja svoje nekdanje varovance (kar jih je še v moštvu).

"Vsekakor za konec sezone pričakujem pravi derbi in noro tekmo, seveda v pozitivnem smislu. Če se ne motim, se je v zgodovini slovenskega nogometa do zdaj le enkrat zgodilo, da sta dve ekipi v zadnjem krogu v medsebojnem dvoboju odločili o prvaku. Ne glede na to, da tako Maribor iz preteklosti kot Mura s svojim trenerjem znata igrati na rezultat in sta oba dobro vodena, je zaradi dejstva, da mu za naslov zadostuje že remi, vendarle v prednosti Maribor. To zna ob koncu biti odločujočega pomena," je sprva dejal Milanič.



Potem pa poudaril vlogo vsaj delno polnih tribun. "Prvič po dolgem času bodo Mariborčani imeli tudi podporo svojih navijačev. Če bodo to samo mariborski navijači, je to lepa prednost, ki bi se izničila, če bi se to porazdelilo. Kar zadeva pritisk, bo ta enak na obeh straneh. Pod njim je tudi Mura, ki do zdaj še ni imela možnosti za naslov prvaka. Seveda je ta pritisk lahko tudi pozitiven, od igralcev pa je odvisno, v katero smer se bo obrnil. Glede tega, kdo kaj mora, ne vidim kakšne večje razlike. Verjamem, da si bodo oboji upali igrati, seveda vsak s svojo strategijo. Ta gotovo ne bo takšna, da bodo eni ali drugi z vso silo napadli že od prve minute. Gotovo se bodo oboji postavili v neko cono, v kateri bodo maksimalno agresivni. Uspavanke vseeno ne pričakujem, še posebej ker gre za nočno tekmo. Gotovo bo veliko duelov, a hkrati malo prostora. Ko se bo ta pojavil, ga bo treba dobro izkoristiti."

Kaj o fantastičnem zaključku sezone in neposrednem dvoboju za naslov prvaka pravijo še drugi nogometni strokovnjaki - Bojan Prašnikar, Franc Fridl, Damjan Gajser, Marijan Pušnik, Zdenko Verdenik in Dušan Kosić -, prinaša današnji 32-stranski izvod EkipeSN, ki ga dobite pri najbližjem prodajalcu časopisov, in spletna različica, ki vam je na voljo TUKAJ.

Članki iz rubrike