najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 22.05.2021 02:18:40

ŠE POMNITE, TOVARIŠI? Žal že pokojni soboški JUNAK prinesel ZADNJO ZMAGO Mure v Ljudskem vrtu

Grega Wernig
Zdajšnja zasedba črno-belih pod vodstvom Anteja Šimundže v Ljudskem vrtu še ni okusila slasti popolnega uspeha.

Današnja Mura v Mariboru še ni osvojila vsega izkupička, kar pred drevišnjim spopadom kajpada ni najboljši obet, navijače Mure pa kar zmrazi ob spoznanju, da ima zadnja zmaga v Mariboru že zelo dolgo brado. Verjeli ali ne, Prekmurci v štajerski prestolnici niso slavili že skoraj 20 let, nazadnje se je to zgodilo 15. septembra 2001. Trenutek odločitve se je zgodil v zadnji minuti dvoboja, ko je domačo mrežo zatresel žal že pokojni Edis Čaušević, ki je 11. decembra 2011 pri 33 letih preminil zaradi infarkta.

Na domači klopi je takrat sedel Ivo Šušak, začetno enajsterico so sestavljali Tomaž Murko, Miha Golob, Aleš Križan, Matej Šnofl, Suad Fileković, Boštjan Žnuderl, Stipe Balajić, Simon Sešlar, Dejan Djuranović in Barnabas Sztipanovics, Damir Pekić, za Prekmurce so od prve minute pod vodstvom Luke Bonačića zaigrali prav tako žal že pokojni Nedžad Botonjić, Vlado Kokol, Benjamin Prednik, Vladimir Kožul, Sebastjan Vogrinčič, Mitja Erniša, Aleš Gabor, Tomislav Raguž, Simon Dvoršak, Goran Ristić in Amer Jukan.

Mura do zdaj dvakrat druga


Sobočani imajo v Ljudskem vrtu priložnost za nov mejnik, za zgodovinski dosežek. V primeru zmage bi se veselili prvega naslova prvaka, takšne priložnosti do zdaj še niso imeli. Najboljša dosežka sta drugo mesto na lestvici, in sicer v sezoni 1993/94 za Olimpijo in v sezoni 1997/98 za Mariborom.

A čeprav se bodo nocoj potegovali za šampionsko zvezdico, to še ne pomeni, da imajo črno-beli naslov podprvaka že zagotovljen tudi v tej sezoni. V primeru poraza ali neodločenega izida jih lahko prehitijo zmaji, ki imajo točko manj in jih popoldne čaka gostovanje pri mestnih tekmecih v Šiški.


Vse podrobnosti in vso ozadje super obračuna za naslov državnega prvaka med Mariborom in Muro prinaša današnja 32-stranska izdaja EkipeSN. Spletna različica je na voljo TUKAJ.

Značke: maribor, ljudski-vrt, mura

Članki iz rubrike