evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
6 22.05.2021 02:08:03

KAJ BOSTE NOCOJ GLEDALI - obračun za naslov državnega prvaka ali Evrosong? TOLE SPOROČA Simon Rožman ...

m24
To pa je res super sobota. V vseh pogledih, a nesporni kralj današnjega dne je vendarle odločilni dvoboj za naslov slovenskega nogometnega prvaka.

Obračun Maribora in Mure prekaša vse. Tako bi bilo v vseh 'normalnih' državah, zato je prav, da je tako tudi v Sloveniji. In, zanimivo, medtem ko v boju za gledanost danes zvečer druge nogometne, številne košarkarske in hokejske tekme nimajo pravih možnosti, se ob bok tekmi v Ljudskem vrtu lahko postavi - izbor za pesem Evrovizije. Vse bolj bizarno glasbeno tekmovanje bo nemara res odneslo kakšnega gledalca ali gledalko, a trener vijoličastih Simon Rožman je prepričan, da se bo tehtnica merjenja gledanosti močno nagnila na stran nogometa. "Ne poznam številk, ampak v pogovoru z enim od medijev mi je bilo rečeno, da je slovenska liga zelo dobro gledana. Verjamem, da bodo vsi, cel Maribor, celotna Štajerska in Prekmurje, spremljali tekmo. Že zaradi pripadnosti in želje po zmagi," je dejal strateg iz Štor, ki se seveda zaveda, da bo imel v sobotnem večernem terminu obračun vijoličastih in črno-belih veliko konkurenco v Evrosongu.


Rožman je sicer že v preteklih dneh jasno in glasno povedal, kaj si misli o terminih tekem. Da mu je čudno, ker še niti enkrat ni igral tekme pod žarometi, odkar je sedel na vijoličasto klop. Da bi morale biti tekme delegirane v kasnejših terminih. Njegova želja se je uresničila, ko je bil štajersko-prekmurski derbi, ki bo odločal o slovenskem državnem prvaku, s prvotno predvidene 16. ure prestavljen na 20. uro. "Pametna odločitev lige, predvsem z vidika boljše prepoznavnosti, boljše gledanosti. Zagotovo je to prava poteza. Ne nazadnje se nogomet igra za gledalce. Več ko jih je, bolj ko je vpeta čustvena komponenta, več ko imate vi novinarji za pisati, predstavljati, izražati svoje mnenje, boljše je to za slovenski nogomet. To je lahko samo pozitivno za finiš prvenstva. Na tekmi med Mariborom in Muro bodo čustva velika, nekdo bo vesel, drug razočaran. Verjamem, da smo lahko mi tisti, ki se bomo na koncu veselili, to bi bil super začetek naše zgodbe."

Vse podrobnosti in vso ozadje super obračuna za naslov državnega prvaka med Mariborom in Muro prinaša današnja 32-stranska izdaja EkipeSN. Spletna različica je na voljo TUKAJ.

Članki iz rubrike