podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 21.05.2021 20:26:19

Infantino: Še enkrat bom ponovil, Fifa je proti superligi

Reuters
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino se je na današnjem spletnem kongresu tega združenja odločno zoperstavil ustanovitvi superlige, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

"O tem sem že govoril in bom še enkrat ponovil: Fifa je proti tovrstnemu projektu," je nogometne delegate iz celega sveta prek spleta nagovoril 51-letni Infantino.

V četrtek je ameriški časnik New York Times zapisal, da je Fifa sodelovala v pogovorih z ustanovitelji superlige, kar je bil eden od predpogojev za ločitev od Evropske nogometne zveze (Uefa). Obe strani naj bi menda govorili tudi o učinkih povezovanja superlige in klubskega svetovnega prvenstva Fife, v katerem naj bi v bodoče nastopilo 24 ekip.

Ustanovitev superlige so 19. aprila napovedali angleški Liverpool, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Arsenal in Chelsea, italijanski Juventus, Inter Milan in AC Milan ter španski Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid.



Večina klubov je le dva dni zavoljo ostrega odziva večine privržencev teh klubov, športnega in političnega vrha v svojih državah ter Uefe odstopila od projekta, ki ga trenutno podpirajo le Juventus, Barcelona in Real Madrid.

Uefa je s predstavniki Arsenala, Liverpoola, Chelseaja, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Tottenhama, Atletica iz Madrida, AC Milana in Interja v prvi polovici maja podpisala sporazum, vsi omenjeni klubi pa so se zavezali nastopom v domačih prvenstvih in klubskih tekmovanjih pod okriljem Uefe.

Vseh devet omenjenih klubov je s podpisom sporazuma priznalo, da je bil projekt superlige napaka ter se opravičila nogometnim privržencem, nacionalnim zvezam, ligam, evropskim klubom in Uefi.

Značke: nogomet, fifa, kongres

Članki iz rubrike