902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
18 21.05.2021 18:23:21

BESEDE, KI TRESEJO SLOVENIJO! Marko Šuler z jasnim SPOROČILOM MURI: Ne bi bil rad na VAŠEM MESTU!

Martin Metelko
Oster, samozavesten nastop športnega direktorja vijoličastih Marka Šulerja pred jutrišnjo odločilno tekmo med Mariborom in Muro, ki bo odločila o naslovu slovenskega državnega prvaka.

Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo Marko Šuler je v svoji karieri igral nešteto pomembnih tekem. Tokrat bo prvič zelo pomemben obračun moral spremljati s tribune, kot športni direktor. Glasni Korošec je pred velikim štajersko-prekmurskim derbijem dolil še nekaj olja na že tako razgreto ozračje in odkrito zagrozil Muri.

"Pred nami je zadnja tekma sezone, za Maribor enaka kot prva. Po sezoni, ki je bila res pestra, turbulentna, tudi boleča, je Maribor tam, kjer je vedno. Kjer mora biti. V boju za trofejo," je svoj zapis začel nekdaj odlični slovenski reprezentančni branilec.

In nadaljeval v precej bolj ostrem tonu: "Ko med našimi pripravami razmišljam o vsaki naslednji tekmi, se skušam postaviti tudi na nasprotne bregove. Tokrat pa ne vem, če bi rad bil na drugi strani. Ko gledam Maribor in spremljam, kaj se dogaja, o čem priča zgodovina, je spoznanje zastrašujoče. Opazno je, da Maribor nabira energijo, ki se kopiči. Ekipa, ki ima rep in glavo, stopnjuje formo. Ve, kaj hoče in kaj počne na igrišču. Nekatere tekme zmaguje tudi s petnajstimi pravimi minutami, zadnjo tekmo proti dobremu in tekmovalnemu Kopru tudi z igralcem manj več kot eno uro igre. Fantje grizejo, so lačni lovorik. Imamo svoj način, od katerega ne odstopamo. Preračunljivosti ni. Takšne tekme Maribor igra na redni bazi. Na drugi strani pa bo marsikomu tekma kariere."

Šuler je torej dodobra zbodel Prekmurce, a izpostavil še eno stvar, zaradi katere je prepričan, da bo jutri okrog 22. ure pokal za naslov slovenskega državnega prvaka visoko v zrak dvignil Marcos Tavares. "Ob tem se je dovolj spomniti, kje je tekma. V Ljudskem vrtu, ki odpira svoja vrata po več kot letu dni. S fanatičnimi navijači, ki so komaj čakali na trenutek vrnitve na tribune, kateri se ne bi mogel zgoditi ob bolj primernem trenutku. Z množico Viol na jugu, ki na svoj način dajejo ritem celotnemu stadionu. Ko se spomniš na to, je hitro jasno, zakaj so Villarreal, Celtic, Beer Sheva ali pa velika Rusija na reprezentančni ravni bili bledi na igrišču in so z začudenjem pogledovali po stadionu ter se spraševali, kaj se dogaja okoli njih," pravi športni direktor vijoličastih.

In dodaja: "Večinoma vsi nasprotniki prihajajo v Ljudski vrt s popolnim načrtom, razdelanim do najmanjše podrobnosti. S posebnim poudarkom pri pripravi na psihološko pripravljenost. Ko pa se pripeljejo v Maribor, opazijo, da se začnejo tresti tla pod nogami, načrti pa se v hipu začnejo rušiti."

Šuler je zaključil v podobnem slogu: " V zadnjih 90 minut vstopamo razbremenjeni, pritisk s tribun bo na nasprotniku. Iskreno povedano, v soboto ne bi rad igral proti NK Maribor, pod nobenim pogojem."

Značke: marko-suler, maribor, mura

Članki iz rubrike