evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
3 27.04.2021 10:20:58

SAŠA GAJSER se je prvič OGLASIL po odhodu: Seveda sem želel postati trener Maribora, mogoče ...

ALESFEVZER.COM
Oglasil se je prvič po odhodu iz Ljudskega vrta.

Ko je trener Maribora postal Simon Rožman, je Saša Gajser, dolgoletni pomočnik številnih mariborskih trenerjev, po enajstih letih končal svojo epizodo v Ljudskem vrtu. Športni direktor kluba Marko Šuler je pri iskanju naslednika Maura Camoranesija sicer razmišljal tudi o tem, da bi položaj glavnega trenerja ponudil Gajserju, vendar je na koncu izbral Rožmana. In Gajser je odšel. 

V času, ko je Gajser Maribor vodil kot vršilec dolžnosti glavnega trenerja, po odhodu Maura Camoranesija, je ves čas poudarjal, da o stalni funkciji ne razmišlja. "Bil sem čisto iskren. Osredotočil sem se le na tekme. Sploh ni vprašanje, ali bi želel voditi Maribor. Seveda sem želel postati trener Maribora. Mogoče še kdaj bom, nikoli ne veš. Imeli smo težave, poznale so se posledice covida med pripravami, a fokus je bil popolnoma na tekmah, da bi v kratkem času iztržili čim več. Na klubu je bilo, da odloči o trenerju. Vedno, ko se menja trener, ljudje pomislijo: 'Zdaj pa je to tvoja šansa.' A jaz se nikoli nisem izpostavljal na tak način. Če klub v meni vidi pozitivo ali pa če se odloči, da je bolje, da pride nekdo drug, bom do njega vedno čutil isto. Pripadnost, ljubezen in zadovoljstvo. Kar se pa moje licence tiče, so to le še tehnikalije. Dobil jo bom oktobra," je v intervjuju za Večer dejal Gajser. 

In o tem, da je Šuler ravno licenco izpostavil kot eno izmed glavnih ovir pri imenovanju Gajserja za novega trenerja, dodal: "Manjka mi še en izpit, ki ga bom naredil oktobra. Ne želim, da se me analizira v smislu , da ne bi bil sposoben voditi Maribora, ker nimam licence. Definitivno bi ga bil sposoben voditi. Verjamem tudi, da bi bil uspešen. Če je nekomu problem počakati do oktobra, da se naredi zaključni izpit, je to čisto druga stvar. Da ne bo pomote, govorim o NZS, ne o klubu." 

Značke: sasa-gajser, maribor

Članki iz rubrike