pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
1 26.04.2021 20:03:54

Nov trener prvakov RAZKRIL, s kom se je srečal pred PODPISOM POGODBE, na stadionu tudi igralec, ki bi bil vreden SUHEGA ZLATA

Martin Metelko
Agron Šalja je že opravil prvi trening s svojimi novimi varovanci.

Jiri Jarošik je v ponedeljkovem dopoldnevu po nizu slabih rezultatov postal nekdanji trener aktualnih prvakov, njegov naslednik je postal Agron Šalja. Bivši selektor slovenske mladinske (U-19) reprezentance, ki je bil pred kratkim imenovan za selektorja kadetske (U-17) selekcije, se je tako po letih sodelovanja z NZS odločil za samostojno trenersko pot. Iz na neki način 'varnega zavetja' se je postavil na tržišče in gotovo tvegal. Tega v teh časih marsikdo ne bi storil, vendar drzna poteza obenem razkriva pravšnjo mero ambicioznosti, ki jo Celjani v končnici sezone še kako potrebujejo.

"Vse skupaj se je dogajalo in zgodilo zelo hitro. Ljudje iz kluba so navezali stik z menoj, dvakrat smo sedli za mizo in se pogovorili, po zadnjem prvenstvenem porazu so se vodilni možje v Celju odločili za zamenjavo. Res smo hitro dosegli dogovor. Vizija kluba in njegovi cilji zadovoljujejo tudi moje ambicije. Ekipo poznam, poznam njen potencial, s kar nekaj fanti sem v preteklosti sodeloval v reprezentančnih selekcijah in vse to je pretehtalo, da sem se odločil sprejeti izziv," je povedal Agron Šalja, ki je podpisal pogodbo do konca prihodnje sezone z možnostjo podaljšanja.

Nemudoma je opravil prvi trening s svojimi novimi varovanci, še pred tem pa se je srečal s svojim predhodnikom Jirijem Jarošikom. "Da, s predhodnikom Jirijem sva se srečala, se pozdravila in drug drugemu zaželela srečo, srečal pa sem se tudi z njegovim predhodnikom. Z Dušanom Kosićem sva delala skupaj, sva v dobrih odnosih in tudi on mi je lahko veliko pomagal s koristnimi informacijami. Ampak na koncu moram sam - skupaj s svojim strokovnim vodstvom - spoznati razmere, jih začutiti in peljat zadevo naprej," je razkril novopečeni trener grofov.

Ob tem dodajmo, da se je med 'primopredajo poslov' na stadionu Z'dežele mudil tudi Mitja Lotrič in nekateri so to nemudoma povezali s tem, da se bo nekdanji kapetan na začetku prihodnje sezone morda vrnil 'na kraj zločina'. A se ne bo, čeprav je dejstvo, da bi ga Celjani še kako potrebovali, v nastalih razmerah bi bil vreden suhega zlata. Šestindvajsetletni nogometaš, ki brani barve moštva Würzburger Kickers, je pojasnil, da je z družino dva prosta dneva izkoristil za skok domov in ob tem prišel pozdravit tudi nekdanje soigralce.

salja2 mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike