sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
1 26.04.2021 18:53:41

AMERIČANI VEN! Ali se že dogaja scenarij, po katerem bodo prodali največje ANGLEŠKE KLUBE? (foto)

Reuters
Kar šest angleških nogometnih velikanov je bilo med ustanovitelji Superlige. Po uporu navijačev pa so se potegnili nazaj.

Največji podporniki superlige iz angleških klubov so bili ameriški lastniki - FSG (Liverpool), Blazer (Man United) in Kroenke (Arsenal). Toda tudi oni so morali popustiti pod pritiskom britanske vlade in navijačev. Opravičili so se, pa vendar... Zdaj trojica razmišlja o umiku iz evropskega nogometa, ker jim prinaša premalo dobička. John W. Henry, večinski lastnik Liverpoola, se je opravičil navijačem in že zavrnil milijardo dolarjev visoko ponudbo za prodajo Liverpoola (kupil ga je leta 2010 za nekaj manj kot 500 milijonov dolarjev). Manchester United je naprodaj za okrogle dve milijarde dolarjev, a ponudbe za nakup Blazer še ni dobil. 

daniel ek
Profimedia

Drugače pa je pri Arsenalu, ki je v lasti Stana Kroenkeja. Pojavil se je resen kupec, švedski milijarder (na kupčku naj bi imel okoli 5 milijard evrov) Daniel Ek, ki je ustanovitelj in direktor podjetja Spotify, ki na svetovno spletu ponuja glasbo in še marsikaj. Pri nakupu naj bi mu pomagale nekdanje legende kluba Thierry Henry, Dennis Bergkamp in Patrick Vieira.

"Kot otrok, ko sem odraščal, sem vedno navijal za Arsenal. Do koder mi seže spomin. Če je podjetje KSE (Kroenke, op. p.) pripravljeno prodati klub, sem pripravljen vreči klobuk v ring," je 38-letni Ek zapisal na družbenem omrežju twitter. 

Značke: arsenal, superliga

Članki iz rubrike