stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

md
md
0 21.11.2020 10:26:55

Zdaj je znano, kdo bo NOV KOMANDANT obrambe MARIBORA

Grega Wernig
Vijoličasti v zgodnjem sobotnem popoldnevu v Šiški.

Začenja se peklenska končnica jesenskega dela prvenstva, Mariborčani bodo v zgodnjem sobotnem popoldnevu gostovali v Šiški, kjer se bodo udarili z Bravom. Predstavili se bodo v oslabljeni zasedbi. Po hudi poškodbi Nemanje Mitrovića so Štajerci ostali še brez Martina Milca, ki je padel na dopinškem testu.

"Obžalujem izgubo, veliko izgubo za moštvo. Ko smo se nekako sprijaznili, da bomo pogrešali Mitrovića, je zdaj za dalj časa izven igrišča še Milec. Nikdar se ni prijetno soočiti s takšno novico. Je pomemben igralec za nas, manjkal nam bo v prihodnjem obdobju, vendar je sreča v nesreči, da se bo Martin lahko vrnil po štirih mesecih in nam pomagal v spomladanskem delu. Res nas je doletelo tik pred tekmo in moramo spreminjati načrte, ne glede na neprijeten udarec pa moramo pokončno naprej. Imamo na voljo veliko igralcev, ki kažejo pripravljenost in poiskali bomo rešitve znotraj moštva," pravi trener Mauro Camoranesi.

Med reprezentančnim premorom je moral najti rešitev v osrčju obrambe, zdaj dvomov o tem, kdo bo nasledil reprezentančnega branilca, ni več. "To je velika nesreča. Nemanja je zelo izkušen, dober igralec, velik profesionalec, pravi vodja na igrišču, tako da nam bo zagotovo zelo manjkal. Imamo to srečo, da imamo veliko zelo dobrih igralcev. Pihler je ta, ki bo vskočil na njegovo mesto. Po videnem na treningih in na tekmah, ki jih je do zdaj odigral v obrambi, mislim, da se na položaju branilca zelo dobro znajde in da bo odličen tudi naprej," je Špiro Peričić razkril, kdo bo igral na sredini v formaciji s tremi branilci. Na levi strani od Aleksa Pihlerja bo 'operiral' Peričić, na desni Martinović. Defenzivni vezist vijoličastih bo torej tisti, ki bo nekakšen komandant obrambe, čeprav Peričić pravi, da bodo vodje morali biti kar vsi. "Ni enega vodje, vsakdo je vodja. Smo ekipa, vsi se bodrimo. Imeli smo malo težje trenutke, ampak upam, da bo vse skupaj iz tekme v tekmo boljše. Mislim, da smo na pravi poti. Z dvema zaporednima zmagama smo si malce povrnili samozavest, odlično smo tudi fizično pripravljeni. Na začetku se nam je bilo malo težko navaditi na nov sistem, toda zdaj je vse super," je zatrdil Peričić, Camoranesi pa je potrdil, da bo res Pihler tisti, ki bo začel v obrambi, in pojasnil svojo odločitev. "Aleks lahko igra na vseh položajih. Zelo so mi všeč takšni igralci, ki so zelo univerzalni," je dejal Camoranesi in dodal: "Obžalujemo to izgubo, da smo ostali brez Nemanje. Bil je v res odličnem trenutku. O tem, koliko pomeni za moštvo, ni treba izgubljati besed. On se bo zdaj posvetil okrevanju, mi pa imamo na voljo veliko igralcev in bomo poiskali rešitve, da bomo tudi brez Nemanje uspešni v obrambni vrsti."

Članki iz rubrike