Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 20.11.2020 16:36:20

Legendarni nogometaš Lukas Podolski podira meje, postal bo HOKEJIST v nemški ligi DEL!?!

Na Poljskem rojeni nekdanji nemški reprezentant, ki je elfu pred šestimi leti pomagal osvojiti naslov svetovnih prvakov, bo nogometno kariero zamenjal za hokejsko.

Morda je bila to sprva le šala, a iz takšnih hecov se lahko razvije povsem resna stvar. Tako bo danes 35-letni Podolski obul drsalke, si nadel dres nemškega elitnega kluba Kölner Haie in zagrabil hokejsko palico. Zaigral bo na tekmi nemške lige DEL. 


Kölner Haie, ki je osemkrat postal nemški prvak, se je zaradi pandemije koronavirusa znašel na robu preživetja. Ker večji del svojega proračuna napolni s pomočjo prodaje vstopnic, dvorane pa zaradi ukrepov samevajo, je bil klub pred bankrotom. Potem pa se je Podolski, ki je po prihodu iz Poljske odraščal v bližini Kölna, zavzel za hokejsko družino iz svojega kraja. Navijače je motiviral tako, da je obljubil, da bo postal hokejist tega kluba, če bodo kupili vsaj 100.000 virtualni vstopnic in tako pomagali preprečiti finančni zlom.

Očitno je bil to pravi motiv, saj so vstopnice šle za med. Cilj je bil hitro dosežen, navijači pa se že veselijo, da bodo nogometnega zvezdnika videli na ledu.

"Izjemno sem vesel za Haie, saj smo prodali 100.000 vstopnic. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so pomagali na takšen način. Veselim se, da bom postal igralec Kölner Haieja," je dejal Podolski, ki so mu že ponudili številko 10, ki jo sicer nosi eden vidnejših igralcev Kanadčan Jon Matsumoto.

Podolski po uspešnem igranju za FC Köln, Bayern, Arsenal, Inter, Galatasaray in japonski Vissel Kobe v tej sezoni nosi dres turškega Antalyasporja. Za nemško reprezentanco je med letoma 2004 in 2017 na 130 tekmah dosegel 49 zadetkov.

Članki iz rubrike