testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

rb
rb
0 21.11.2020 07:47:41

KAKŠNA ISKRENOST! Dare Vršič? Ne morem mu nekaj OBLJUBITI in tega ne izpolniti

Grega Wernig
Kakšna bo podoba Kopra v prihodnji sezoni?

Koprčani so se na reprezentančni premor odpravili nadvse zadovoljni na krilih odmevne zmage nad Olimpijo. Z uspehom v Stožicah so nadgradili niz pozitivnih dosežkov, s katerim so se zavihteli pod vrh lestvice, vsaj tako visoko bi radi ostali tudi po današnjem primorskem obračunu.

Miran Srebrnič in njegovi varovanci so grenkobo poraza nazadnje okusili 27. septembra. Bilo je v petem krogu, na Obali so se vsega izkupička veselili Sobočani, potem pa se je začel niz kanarčkov, s katerim so se zavihteli tja, kjer si tako zelo želijo biti – visoko na lestvici, po 11 odigranih tekmah imajo enako število točk kot vodilni Maribor in drugouvrščena Mura.

In povrhu zdaj Koprčane čakata zaporedni domači preizkušnji (Gorica, Bravo), kar marsikdo vidi kot priložnost, da bi se morda lahko povzpeli celo na prvo mesto. "O kakšnih dveh tekmah govorite?" je z odzivom presenetil Ante Guberac. "Razmišljamo le o naslednji. O Gorici," je sledilo pojasnilo, ampak to še ni bilo vse. "To bo naša najtežja preizkušnja do zdaj. Primorski dvoboji so nekaj posebnega, imajo dodaten naboj, tekmeca iz Nove Gorice in Sežane na Bonifiko vedno prideta izjemno nabrušena. In niti najmanj ne dvomom, da bo tako tudi jutri. Prav gotovo nas čaka izjemno zahtevna naloga."

ante guberac jk
Jurij Kodrun
Če tako pravi večni optimist, si lahko le predstavljamo, kakšno je stanje duha med povratniki med elito, toda prvi mož kluba verjame v želeni razplet: "Imamo boljšo ekipo, o tem sem prepričan, a bomo morali biti na visoki ravni, v nasprotnem primeru se lahko pripeti marsikaj. Ampak zaupam fantom in vem, da premoremo dovolj kakovosti. Če bomo pravi, bo šlo skozi, potem bomo dosegli namen," pravi koprski predsednik.


Alfa in omega na igrišču je kakopak Dare Vršič (današnjo preizkušnjo bo zaradi poškodbe izpustil), ki doživlja drugo mladost, toda kot smo že pisali, mu bo poleti potekla pogodba. Kljub vsemu vsi, ki jim je Koper pri srcu, seveda verjamejo, da bo apaški virtuoz ostal na Obali tudi po koncu aktualne sezone. "Ko se nam je pridružil, sem poslušal takšne in drugačne očitke, vendar se je izkazalo, da sem se odločil prav. Dare je vsekakor izpolnil vsa pričakovanja," je izkušenega vezista pohvalil Ante Guberac in razkril, da resnejših pogovorov o novi pogodbi za zdaj vendarle še ni bilo, sledilo je tudi pojasnilo: "Poglejte ... Prepričan sem, da bo ostal pri nas in tukaj tudi sklenil kariero, a mu takoj in zdaj nove pogodbe vendarle še ne morem ponuditi. Ne morem si privoščiti takšnega tveganja. Ne smem si ga. Trenutne razmere so negotove. Na vseh področjih, težko je predvideti, kaj se bo zgodilo in dogajalo v prihodnjih mesecih. Nočem, da bi mu zdaj obljubil nekaj, česar poleti morda ne bi mogel izpolniti. To velja zanj in za vse ostale igralce. Klub je v največji meri odvisen od mojega podjetja in najprej moram zagotoviti dohodke za 200 zaposlenih. Za njihove družine. Če bodo plačani delavci, bodo tudi nogometaši in to dobro vedo, hkrati morajo storiti vse, da bi bili uspešni, cilj je uvrstitev na mednarodno prizorišče. Fantje vedo, da obljube vedno izpolnim, zaupajo mi, in ko bo prišel čas za to, se bomo pogovarjali o novih pogodbah. Ter se dogovorili. Če se vrnem k Daretu, bom še enkrat izrazil prepričanje, da bo ostal pri nas. O čem drugem gotovo ne razmišlja."

Članki iz rubrike