Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

Melvin Luca Weiß Svet24.si

Po izginotju in smrti malčice zdaj iščejo še ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

prešeren2 Odkrito.si

Ta veseli dan kulture letos le na spletu

V imenu ljudstva Njena.si

Umrl dedek igralke Ajde Smrekar

rb
rb
0 21.11.2020 08:42:56

SIMON ROŽMAN o svojem delu v NENORMALNIH razmerah: Kot je rekel STEVE JOBS ...

sn
Navijači Rijeke so slovenskega strokovnjaka vzeli za svojega.

Treningi nogometašev Rijeke so bili v preteklih dneh videti povsem drugače, kot si je Simon Rožman predstavljal med ligaškim premorom. Ne le zaradi številnih odsotnih igralcev zaradi reprezentančnih obveznosti, ampak je v začetku tedna na Rujevici znova udaril koronavirus. Testiranja so razkrila, da je okuženih sedem igralcev, zato je tekma 12. kroga hrvaškega prvenstva proti Istri, ki bi morala biti danes odigrana v Pulju, preložena na poznejši termin.

Strokovnjak iz Štor se je torej znašel v ne ravno prijetnem položaju, zato pa ga prav gotovo nadvse veseli spoznanje, da so ga na Reki vzeli za svojega. Tudi sicer na Kvarnerju zagotavljajo, da se Slovenci pri njih vedno počutijo zelo dobro; menda zato, ker so prav tako delavni in trmasti kot domačini.

"Sem trener, osnovno vodilo mojega profesionalnega življenja je trening. Na njih popravljamo napake, uigravamo ekipo, ki se menja v vsakem prestopnem roku, in dobivamo potrebne odgovore za sestavljanje zasedbe za vsako naslednjo preizkušnjo. Ampak to je nenormalna sezona v nenormalnih razmerah. Ni učenja, so samo izpiti. Na tribunah ni navijačev, ni normalne komunikacije z javnostjo, ni normalnih treningov … Vsi načrti lahko v trenutku padejo v vodo, zato je tudi nenormalno veliko improvizacije. Vsi izgubljamo dvakrat več energije, ker se trudimo, da bi igralce vendarle zadržali v okoliščinah neke normalnosti, ki pravzaprav ne obstaja," je v pogovoru za 24sata med drugim povedal Simon Rožman ter pristavil: "Ampak ta klub je čvrst. Ker so čvrsti in odločni ljudje, ki delajo v njem. Vsi živijo za Rijeko 24 ur na dan. Več je težav, bolj smo zagnani in delamo še več. Proračun je znižan, ekipa je pomlajena, toda ciljev nismo spremenili. Rijeka je bila in bo v vrhu hrvaškega nogometa, lovec na lovorike in svoje mesto v Evropi."
V nadaljevanju je poudaril še nekaj, kar se mu zdi izjemnega pomena. "V našem klubu lahko človek komurkoli odkrito pove, kaj si misli. Od predsednika naprej. Lastna pobuda je zaželena. V slogu znamenite misli Steva Jobsa: 'Ne potrebujemo ljudi, ki jim bomo govorili, kaj naj delajo, ampak takšne, ki bodo sami predlagali, kaj je treba storiti.'"
Dotaknil se je tudi dela nekdanjega trenerja Rijeke, ki zdaj sedi na klopi slovenske izbrane vrste. "Tako kot vsem nam je korona tudi njemu naložila mnoge dodatne izzive, toda ... To je Kek! Raven dviguje iz dneva v dan in opravlja zares odlično delo. Niza zmage, vrača kult reprezentance. Vsa Slovenija upa, da mu bo v doglednem času spet uspelo tako majhno državo popeljati na veliko tekmovanje. To bi pomenilo dodaten zanos, zagon, še več otrok bi se začelo ukvarjati z nogometom, zveza bi imela na voljo več denarja za izboljšanje infrastrukture ... Bilo bi ogromno pozitivnih učinkov za vse."

Članki iz rubrike