kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
2 16.10.2020 12:26:48

Kaj RDEČE in ORANŽNE regije pomenijo za 1. SNL? Bodo odigrane vse tekme? Kako je z gledalci? Tukaj so vsi ODGOVORI!

Jurij Kodrun
Kaj nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb s koronavirusom, pomenijo za nogometno dogajanje na sončni strani Alp?

Slovenija je razdeljena na rdeče in oranžne regije, nogometni zemljevid ostaja enoten. Napovedi nekaterih, da bi utegnili novi vladni ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom pomembno poseči v nogometno dogajanje, se na srečo niso uresničile. Vsaj za zdaj vse ostaja tako, kot je bilo, in (vsaj za zdaj) predvideni urnik tekem za ta konec tedna ostaja nedotaknjen, prvenstva v vseh kakovostnih razredih in v vseh starostnih kategorijah se nadaljujejo. 

"Za tekmovalce vse ostaja tako kot do zdaj, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je razkrila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. "Edino, kar se spreminja, je vezano na organizirano rekreativno skupinsko vadbo," je dodala. Kriterij za ločevanje športnih dejavnosti, ki spadajo pod nove omejitve, je registriranost udeležencev pri posameznih panožnih zvezah.
Prvoligaški ples se torej nemoteno nadaljuje. Ta konec tedna je na sporedu sedmi prvenstveni krog, toda s tem vprašanj ni bilo konec. Naslednje, ki si ga je marsikdo zastavil po tem, ko je postalo jasno, da žoga ne bo mirovala, je bilo povezano s prisotnostjo gledalcev na tribunah – da ali ne? Še zlasti v statistično najbolj ogroženih regijah, kjer velja splošna prepoved zbiranja več kot desetih ljudi. "Izjema je, če ima prireditelj že izdano posamično – in ne periodično – dovoljenje NIJZ," pojasnjuje notranji minister Aleš Hojs.
V rdeči regiji bo sicer odigrana le ena tekma, gostil jo bo stadion v Stožicah, kjer se bodo udarili nogometaši Olimpije in Celja. Ljubljančani so nam potrdili, da so pridobili soglasje Nacionalnega inštituta za javno zdravje za omejeno število gledalcev, kar seveda pomeni, da tribune na največjem slovenskem stadionu ne bodo povsem samevale. Dogajanje na igralni površini bo lahko v živo spremljalo okrog 400 ljudi, kar velja tudi za obračun med Muro in Aluminijem v Fazaneriji. NIJZ je Sobočanom prav tako prižgal zeleno luč, edini dodatni ukrep v primerjavi s preteklimi preizkušnjami je, da se navijači ne bodo mogli okrepčati s hrano in pijačo. Ob tem v Murski Soboti še naprej velja, da je vstop na stadion mogoč le za lastnike sezonskih vstopnic.
Nekaj dodatne energije s tribune bodo imeli tudi Goričani, ki bodo poskušali presenetiti Mariborčane. "Dobili smo privolitev NIJZ za prisotnost omejenega števila gledalcev, seveda v skladu z omejitvenimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom in veljavno zakonodajo," je povedal prvi mož štirikratnih prvakov Hari Arčon.
Nogometaši Tabora se bodo na svojem stadionu pomerili z Bravom; ta na Kras prihaja s 13 igralci, ki so bili do srede v karanteni, sameval pa ne bo niti stadion Rajko Štolfa. V Sežani bo lahko stekla prodaja vstopnic, saj je klub od NIJZ dočakal dvignjen palec, nam je potrdil direktor Davor Škerjanc. Nekaj negotovosti je le glede spopada med Koprom in Domžalami na Bonifiki; kanarčki ne skrivajo, da bi v dvoboju z dvakratnimi prvaki radi imeli gledalce, in na NIJZ so oddali potrebno vlogo, a do včerajšnjega poznega popoldneva odgovora še niso dobili.

Članki iz rubrike