Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ba
ba
0 16.10.2020 11:10:58

Slovenski prvoligaški COVID-19 semafor: PET KARANTEN, OKUŽBA v SEDMIH klubih

Jurij Kodrun
Da je koronavirus postal tudi del nogometnega sveta, je preprosto treba sprejeti in igrati naprej.

Za Goričane je reprezentančni premor prišel kot naročen. Potem ko so modro-beli poskrbeli za kar deset okrepitev, so imeli na voljo dovolj časa za uigravanje ekipe oziroma spoznavanje zamisli trenerja Gordana Petrića, nove obrise štirikratnih prvakov pa bomo lahko videli že jutri. V Športni park prihajajo ranjeni Mariborčani, ki kakopak nočejo niti pomisliti na nov morebitni spodrsljaj, a tudi v mestu vrtnic je motivacija na najvišji možni ravni.

Tudi pozitivne energije ne manjka, skalila je ni niti neprijetnost zaradi okužbe s koronavirusom pri enem od igralcev, ki je zdaj kakopak v karanteni. Preostanek ekipe pač ne; priprave na spopad z vijoličastimi se nadaljujejo po ustaljenem ritmu.

Prav gotovo se bo treba na tovrstne primere v prihodnje navaditi; nemogoče se jim bo izogniti. Gorica je sicer sedmi prvoligaški klub, v katerem se je pojavila okužba s koronavirusom v članski ekipi; pridružila se je Aluminiju, Domžalam, Olimpiji, Muri, Mariboru in Kopru, v karanteni pa je bilo do zdaj pet moštev. V izolacijo so morali Kidričani, Domžalčani, Sobočani in obe ljubljanski zasedbi, vendar je hkrati treba pristaviti, da pri Bravu niso imeli pozitivnega testa na koronavirus, ampak je bila omejitev gibanja določena za 13 igralcev, ki so igrali proti črno-belim iz Fazanerije, ti pa so imeli v svojih vrstah dva okužena posameznika.


Članki iz rubrike