stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ba
ba
6 16.10.2020 10:13:54

Kdo bi si mislil?! Nova razsežnost AFERE NEODIGRANA TEKMA v Ljudskem vrtu!

Grega Wernig
Komisija za pritožbe NZS zaključila postopke, povezane z dvobojem Maribor – Aluminij.

Ker nogometašev Aluminija po koncu karantene ni bilo na tekmo prvega kroga v Ljudskem vrtu, so Kidričani, ki so svojo odločitev utemeljevali s tem, da so imeli premalo časa za treninge, tekmo s 3:0 izgubili za zeleno mizo, hkrati jih je Disciplinski sodnik NZS kaznoval z odvzemom dveh točk in jim naložil denarno kazen. Ampak zdaj se je zgodil preobrat, pritožba rdeče-belih je dosegla namen.

"Postopki, vezani na odločitev NK Aluminij, da zaradi izredne situacije, ki so jo prinesle covid-19 okoliščine, ne tvega z igranjem in ne odigra uvodnega kroga Prve Lige Telekom Slovenije, so s sklepom Komisije za pritožbe NZS zaključeni. Komisija je sprejela sklep, da se NK Aluminij ne odvzameta točki, obvelja pa izrečena denarna kazen.

V NK Aluminij smo prepričani, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije.

V klubu smo večkrat poudarili, da zavestno sprejemamo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi z NK Maribor, ki je žal ta na našo prošnjo ni želel prestaviti, in denarno kazen, ki nam je bila naložena s strani NZS. Nesprejemljive pa so nam bile druge sankcije v izredni situaciji, kjer ni bilo ne športne in ne pravne prakse, in ki klub postavljajo v neprimerljiv položaj z ostalimi," so sporočili iz prvoligaša iz Kidričevega in pristavili: "NK Aluminij gre po svoji jasno začrtani poti, skrbno in preudarno ter skromno, a ambiciozno naprej."

Članki iz rubrike