stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
0 16.10.2020 08:51:25

ROBI KOREN pojasnil svojo odločitev in DVOJNO VLOGO. Tako se tudi počutim ...

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste se na klopi Fužinarja podaja na samostojno trenersko pot, z vodilnimi možmi drugoligaša z Raven na Koroškem je podpisal štiriletno pogodbo.

"Nov mejnik v delovanju našega kluba," so prihod nekdanjega odličnega vezista pospremili pri Fužinarju in dodali, da je po dozdajšnjem uspešnem obdobju napočil čas, da se letvica pomakne še višje. "Zato je NK Fužinar Vzajemci podpisal štiriletno pogodbo z Robertom Korenom, ki bo prevzel vlogo glavnega trenerja," so pojasnili snubitev Dravograjčana.

"Zaključili smo zelo uspešno zgodbo, obračamo nov list. Po mojem mnenju gre za zgodovinski trenutek za mesto Ravne in za Fužinar. Veseli me, da se je takšna osebnost, kot je Robert Koren, ki predstavlja enega od najpomembnejših posameznikov v slovenskem nogometu, pridružila klubu," je povedal predsednik Peter Stočko in nadaljeval: "Po pogovoru z Robertom sem spoznal, da ni naključje, da je bil kot igralec tako uspešen. Njegove želje, strast in tudi načrti na področju trenerskega poklica so na enaki oziroma na zelo visoki ravni. Vesel sem, da je prepoznal Fužinar kot neko zgodbo, v kateri lahko tudi sam napreduje in z nami doseže visoke cilje, ki smo si jih zadali za prihodnja leta."

V DVOJNI VLOGI

Robert Koren bo sicer deloval v dvojni vlogi. "Prevzema tudi funkcijo vodje strokovnega kadra v celotnem klubu. Zgledujemo se po najuspešnejših okoljih v tujini, kjer trener članskega moštva narekuje in bdi nad delovanjem celotnega sistema. Želimo napredovati na vseh področjih. Robert bo skrbel tudi za trenersko kadrovanje v nogometni šoli, za izbiro igralcev v članskem moštvu in tudi za igralce v šoli. S svojimi bogatimi izkušnjami je lahko v veliko pomoč vsem. Veselim se dela z njim. Veselim se novega vetra, nove zgodbe, za katero sem prepričan, da bo uspešna. To predstavlja nov mejnik v zgodovini Fužinarja," je prepričan Peter Stočko, ki se je dotaknil tudi ciljev v prihajajočem obdobju: "Za zdaj ostajajo isti, torej biti v vrhu druge lige in hkrati vzgajati mlade nogometaše. Glede na to, da smo se z Robertom dogovorili za sodelovanje za štiri leta, si seveda želimo cilje že v naslednji sezoni postaviti višje, v naslednjih nekaj letih pa tudi napasti prvo ligo."

HITRO SMO SE UJELI

Robi Koren ne skriva, da se novega izziva nadvse veseli. "Z vodilnimi možmi kluba smo se hitro ujeli. V projektu, ki so mi ga predstavili, je zelo pomembna tudi dolgoročnost, saj me dolgoročni in perspektivni projekti vedno zanimajo," je bila prva misel novega trenerja Fužinarja. "Čaka nas veliko dela. Ekipa, ki je bila prisotna do zdaj, je delala zelo dobro, seveda pa bi radi vse skupaj dvignili na še višjo raven. Moje glavno delo je na igrišču s fanti in komaj čakam na prvi trening, seveda pa bom pomagal tudi pri kadrovanju; da bi bilo čim bolj racionalno in uspešno. Poleg tega bom bedel tudi nad trenerji v nogometni šoli, tako da me bodo tudi mlajše selekcije veliko videvale na igrišču. Moje vodilo je že od nekdaj red, disciplina in trdo delo. To bomo vcepili fantom v prvi ekipi in tudi vsem ostalim. Članska zasedba je neke vrste ogledalo celotnega kluba. Šli bomo korak za korakom. Verjamem v zgodbo in v to, da bomo pri uresničitvi načrtov na koncu uspešni. Ne nazadnje sem Korošec in se tako tudi počutim, zato sem vesel, da sem postal del kluba Fužinarja," je dejal Robi Koren.

Članki iz rubrike