Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.04.2020 12:13:02
Deli članek:

Nekdanji VELIKI UP vijoličastih PRIZNAL: V Mariboru nisem dobil prave priložnosti, čeprav ...

Grega Wernig

Kaj bi bilo, če bi bilo.

Pri Mariboru je Nik Lorbek veljal za enega večjih talentov. Bil je navsezadnje kapetan mladinske ekipe in nato tudi kapetan druge ekipe Maribora, toda prave priložnosti v članskem moštvu vijoličastih ni dobil. Ljudski vrt je tako zapustil brez ene same tekme v prvi slovenski nogometni ligi, odšel je k Muri, ki je takrat igrala v drugi ligi, se z njo prebil med slovensko nogometno elito, tam odigral eno odlično sezono v črno-belem dresu in se prvič v svoji karieri preselil na tuje. Odšel je v belgijsko drugo ligo, kjer je podpisal za Union Saint-Gilloise, kjer se je takoj po prihodu začel ubadati s poškodbami.

V pogovoru za Sportklub je Nik Lorbek med drugim povedal, kaj misli o svoji epizodi pri vijoličastih. Na vprašanje o prehodu iz mladinske v člansko ekipo je dejal: "Tudi sam se doživel težave pri tem, mislim da je to problem še danes. Menim, da je v tistih trenutkih treba imeti nekoga, ki v tebe zaupa, ali je to trener ali športni direktor, nekdo ti mora po koncu mladinskega staža ponuditi priložnost. Ti jo moraš seveda s trdim delom zagrabiti in se dokazati. Jaz sem imel občutek, da te priložnosti v Mariboru nisem dobil, zakaj je bilo tako, ni moja stvar in se v to ne spuščam. Čeprav sem imel občutek, da sem že takrat pripravljen na članski nogomet, do te priložnosti ni prišlo, je pa prišla po drugih poteh."

Dotaknil se je tudi takratne mariborske druge ekipe. "Moje videnje je, da je bila B-ekipa dober projekt prvo leto, morda še drugo. Dobro je bila sestavljena, dosti je bilo prvoligaških igralcev, ki so bili v Mariboru postavljeni na stranski tir, dosti tudi perspektivnih, mladih igralcev. Bila je neka zdrava mešanica. Tudi članska ekipa je polagala oko na nas v prvem letu. Na koncu je to malo usahnilo, igralci smo čutili, da nimamo možnosti napredka v drugo ligo, o nas se je začelo malo manj govoriti in nas opazovati. Ekipa to začuti in zadnje leto je bilo kar naporno."