Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

rb
rb
0 13.04.2020 10:56:11

SIMON ROŽMAN vendarle (še) ne bo sodeloval z NOVIM ŠPORTNIM DIREKTORJEM

Martin Metelko
Strokovnjak iz Štor in njegovi varovanci navdušili predsednika Rijeke, napovedana kadrovska spremembe se bo zgodila z zamikom.

Tako kot v številnih klubih, je v teh dneh tudi pri Rijeki vroča tema pogovorov znižanje plač. Koronavirus je poskrbel, da se bo začelo krčenje stroškov na vseh ravneh, predsednik Damir Mišković je že pred časom razkril varčevalni načrt. Igralci bodo do nadaljnjega dobivali le tretjino plače, ki je zapisana v pogodbi, naslednjo tretjino jim bodo na Rujevici vrnili v nekih boljših časih, zadnji tretjini se bodo Simon Rožman in njegovi varovanci morali odreči. "Nikomur, ki bo temu nasprotoval, ne bom zameril ničesar," je ob napovedi 'sankcij' dejal prvi mož kvarnerskega ponosa, ki medtem kar poka od ponosa, saj so vsi v klubu privolili v rezanje prihodkov. "Pokazali so socialni čut, pokazali so pripadnost do kluba," je navdušen prvi mož kluba.

Najmanjši mesečni prihodek bo dva tisoč evrov, najvišji pet tisoč, prvi naj bi predlog sprejel trener. "Na Rujevico nisem prišel zaradi denarja," je že nekajkrat poudaril Simon Rožman, za katerega se je pred dnevi zdelo (tako so poročali mediji pri južnih sosedih), da bo kmalu začel sodelovati z novim športnim direktorjem. Ampak bistvenih sprememb kljub temu naj ne bi bilo, po teh navedbah bi po Srečku Juričiću vlogo snovalca kadrovske politike prevzela njegova 'desna roka' Ivan Mance. Slišati je bilo tudi razlage, da je takšen kadrovski premik ena od oblik varčevanja, po teh informacijah naj bi se nekdanji trener Gorice pri 65 letih upokojil.

V klubu z Rujevice so se odzvali na takšno poročanje ter ga označili za nekorektno in neresnično. "Demantiramo zapise, da je prišlo do prekinitve sodelovanje med HNK Rijeka in Srečkom Juričićem, prav tako kot insinuacije, da se je to zgodilo zaradi finančnih razlogov in nezmožnosti dogovora v obdobju nižanja stroškov zaradi pandemije koronavirusa. Srečko Juričić je legenda kluba in hkrati igralec z največ nastopi v dresu Rijeke ter najtrofejnejši športni direktor HNK Rijeka. Glede na njegov status v reški nogometni zgodovini si ni zaslužil, da se o njegovi prihodnosti poroča na podlagi insinuacij in zgodbic, ki z resnico nimajo zveze. V času varčevanja in nižanja stroškov je bil Srečko Juričić med prvimi, ki je sprejel nujnost sprememb in znižanje pogodbe ter še naprej aktivno sodeluje v vseh pogovorih in dogovorih za rešitev nastalih razmer. Srečko Juričić je aktualni direktor HNK Rijeka in bo to nalogo opravljal do konca junija 2020, obenem je član nadzornega odbora, kar bo ob vlogi svetovalca predsednika Damirja Miškovića za športna vprašanja ostal tudi po izteku pogodbe. Odločitev o spremembi funkcije je bila v dogovoru kluba in Srečka Juričića sprejeta že pred več kot letom dni," so zapisali Rečani, oglasil se je tudi glavni igralec zgodbe. "Po koncu pogodbe bom ostal v klubu, le v drugačni vlogi, kar je bilo dogovorjeno že pred časom. V Rijeki vse delamo načrtno, odločitev ni bila sprejeta na hitro. Verjamem, da bom tudi v prihodnje s svojimi izkušnjami in znanjem prispeval k uspehom kluba," je sporočil Srečko Juričić.

Članki iz rubrike