Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
13.04.2020 10:40:37
Deli članek:

TUJCI 'RAUS' iz OLIMPIJE! MINISTRU so PODTAKNILI lažno novico! Komu to koristi? (foto)

Martin Metelko

Današnji svet je pač digitalen. In vsak, ki ima 'pet minut časa', lahko nekaj nalepi na svetovni splet, kjer pa tam ostane za vedno.

Včeraj je veliko športnih navdušencev razburila novica, da je minister za notranje zadeve aktualne vlade Aleš Hojs, ki je sicer član stranke SDS, na Twitterju zapisal: "Zakaj pri NK Olimpija igrajo VukušiĆ, SaviĆ, Cekici in podobni, medtem pa so na klopi odlični fantje kot Šme, Kregar in Elšnik? #Srbistan "MiSlovenci". Ta zapis naj bi bil na uradnem profilu ministra Hojsa. Preverili smo in zapisa nismo našli. Poskušali smo preveriti tudi, ali je bil twitt objavljen in potem izbrisan, a temu ni bilo tako. Že včeraj zvečer in danes pa so se že pojavila opravičila tistih, ki so omenjeni twitt delili po spletu.

Šlo je seveda za lažno novico ali tako imenovani 'fake news'. Zanimivo bi bilo izvedeti, kdo in zakaj je ustvaril tako novico. Nekdo, ki je hotel škoditi ministru. In zakaj bi se notranji minister sploh oglašal in javnosti razlagal o NK Olimpija, če pa ima trenutno dela zagotovo prek glave? Že 'tajming' novice je neumen, saj se nogometno kolo v Sloveniji ne vrti že ves mesec, in zakaj bi nekdo zdaj twittal o postavi Olimpije. Seveda so hoteli ministra diskreditirati glede tujcev oziroma mu očitati ksenofobijo, toda ...

V času izrednih razmer (sicer pa velja vedno) v Sloveniji je sramotno in nedopustno izkoriščati šport za politične namene, kajti šport bi moral biti izvzet iz politike. 

In kdo je uspel narediti tak zmazek in ga potem začel širiti pa spletu? No, za take stvari morajo poskrbeti organi pregona oziroma ljudje, katerih šef je danes minister Hojs.