mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 18.03.2020 07:12:17

Olimpija, Maribor in drugi: Kdaj nazaj na TRENING?! Država KRISTALNO JASNA: Tudi za ŠPORT velja, da ...

Profimedia & alesfevzer.com & Jurij Kodrun
Nogometaši slovenskih prvoligašev bodo še nekaj časa trenirali.

Potem ko se je nogometni svet na sončni strani Alp (razumljivo) dokončno zaustavil, so se slovenski prvoligaši odzvali na enak način. Igralci so se umaknili v samoizolacijo in si po zelo natrpanem urniku v začetku sezone privoščili nekaj dni počitka, nakar so se vsi po vrsti lotili individualnih treningov. Dobili so program vadbe, ki jo morajo uresničevati, samo po sebi pa se kakopak zastavlja vprašanje, kako dolgo bodo na tak način ohranjali telesno pripravljenost.


V prejšnjih dneh smo pisali o tem, da imajo klubi vsak svoj načrt, kdaj naj bi se ekipa spet zbrala in se vrnila v običajni ritem dela. Medtem se predvideni oziroma želeni trenutek vrnitve na stadion zgolj prestavlja, samo po sebi pa se zastavlja vprašanje, ali je sploh mogoče oziroma ali je dovoljeno, da bi se zasedbe v nastalih izrednih razmerah v doglednem času zbrale z namenom opravljanja skupnih treningov. S tem vprašanjem smo se obrnili na Nacionalni inštitut za javno zdravje in dobili jasen odgovor. In pričakovan. "Vlada RS je 15. marca 2020 sprejela odlok o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, kar vključuje tudi športnorekreacijske storitve, z namenom preprečevanja druženja in s tem širjenja okužb. To je bilo namreč prepoznano kot nujen ukrep za zajezitev širjenja koronavirusa," so zapisali pri NIJZ.

Ker trening ekipe brez druženja seveda ni mogoč, je torej jasno, da je tovrstna vadba prepovedana, in potemtakem je dejstvo, da bodo igralci telesno pripravljenost še nekaj časa prisiljeni ohranjati zgolj samostojno. Ne le prvoligaški, to velja za igralce in ekipe na vseh ravneh in v vseh starostnih kategorijah.

Značke: plts, koronavirus

Članki iz rubrike