palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 17.03.2020 17:58:12

Fifa prestavila novo klubsko SP in Svetovni zdravstveni organizaciji donirala 10 milijonov dolarjev

Reuters
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) se je v luči prestavljenega evropskega in južnoameriškega prvenstva odločila prestaviti novo klubsko svetovno prvenstvo, ki ga je načrtovala za poletje 2021. Obenem je Fifa Svetovni zdravstveni organizaciji v boju proti novemu koronavirusu donirala 10 milijonov dolarjev, so še sporočili v izjavi za javnost.

Fifa je v izjavi, pod katero se je podpisal predsednik Gianni Infantino, sporočila, da je seznanjena z odložitvijo evropskega in južnoameriškega prvenstva ter da odločitev Uefe in Conmebola sprejema.

Ob tem so potrdili, da bo novo klubsko SP, načrtovano za poletje 2021, prestavljeno bodisi kasneje v leto 2021 bodisi na poletje 2022 ali 2023. Nadalje so sporočili, da so v stiku s kitajsko vlado in tamkajšnjo nogometno zvezo za morebitno prestavitev klubskega svetovnega prvenstva v zdajšnji obliki, načrtovanega za december 2020.



Infantino je še zapisal, da je glavna skrb v tem trenutku zdravje vseh nogometnih deležnikov, navijačev, igralcev in ostalih, zato so Svetovni zdravstveni organizaciji in njenemu solidarnostnemu skladu nakazali donacijo v višini 10 milijonov dolarjev, s čimer želijo pri Fifi pomagati v boju s covidom-19.

V svetu je doslej bilo zabeleženih več kot 190.000 pozitivnih primerov okužbe z novim koronavirusom in 7527 smrtnih primerov.

Članki iz rubrike