Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 17.03.2020 17:23:29

Ko bi lahko rekel, DA NE MORE... Zato je NEKAJ POSEBNEGA! Hadžić DVIGNIL V NEBO Vukušića z besedami...

alesfevzer.com
Ante Vukušić je bil junak zadnje zmage Olimpije. In to kljub poškodbi.

Športniki so po večini aktivni ljudje in nemalo je takšnih, ki preprosto ne morejo biti pri miru. Ves čas želijo biti v gibanju, ves čas želijo trenirati, se dokazovati, napredovati. Ali to velja tudi za Anteja Vukušića, ne vemo. Toda odkar igra v Ljubljani, smo se lahko prepričali, da je pravi profesionalec, ki vzorno, vestno in brez popuščanja opravlja svoje dolžnosti. Vseeno mu bo zdaj še kako prišlo prav, da so bile vse nogometne aktivnosti v državi do nadaljnjega prekinjene. Hrvat bo namreč lažje zacelil poškodbo, ki ga muči.

Bilo je nekaj dni po zmagi na težkem gostovanju v Kidričevem. Olimpija je novinarje povabila na medijski dan, ob prihodu na Kodeljevo pa je za začudene poglede skrbel predvsem Vukušić. Hrvaški napadalec je imel namreč levo roko v opornici, dvomov seveda ni bilo – najboljši strelec Olimpije je poškodovan. "Počeno imam kost v dlani. Nič hujšega. Precej slabše bi bilo, če bi imel počeno kost v stopalu," se je nasmejal otrok splitskega Hajduka. Prepričani smo, da bi se našli tudi takšni, ki bi ob podobnih težavah trenerju potarnali: "Ne morem igrati. Ne v takšnem stanju!" Vukušić tega ni storil. "Ah, pa kaj še, da ne bi igral! Dlan mi bodo dobro povili, pa bo vse v redu," je poudaril. Tako je tudi bilo. Vukušiću so "na debelo" povili dlan in tudi na tekmi z Muro je zasedel mesto v udarni enajsterici Olimpije. Toda več kot očitno je bilo, da ni pravi, da ima težave.


NI SE POČUTIL NAJBOLJE
"Res sem jih imel. Levico sem avtomatično držal ob sebi, ob telesu. Zaradi varnosti. Posledično nisem imel pravega ravnotežja. Žoga se mi je odbijala, imel sem težave z njenim zaustavljanjem. Resnično se s povito dlanjo nisem počutil najbolje," je priznal nekaj dni po zmagi nad Muro. Zmagi, ki jo je ne glede na vse priigral prav on. Čeprav je bil 70 minut eden najslabših na zelenici, je v 71. minuti nato vseeno našel način, kako zabiti edini gol na tekmi. Marsikaj je opravil Eric Boakye s podajo, s katero je razorožil obrambo Prekmurcev. No, tudi Vukušić se je moral potem potruditi. A njegov diagonalen strel je bil dovolj močan, dovolj natančen, da je Marko Zalokar klonil. Rojeni golgeter ima lahko povito dlan, toda kljub vsemu bo z nogo še naprej smrtonosen … In Vukušić je v svoji karieri že večkrat dokazal, da mu doseganje golov še kako gre. Ko je igral za Hajduk, se je z njimi prebil celo do članske reprezentance Hrvaške! In do milijonskega prestopa v Italijo. No, potem je šlo zanj vse narobe. Dokler ni prišel v Ljubljano in dokazal, da še ni za odstrel.

380-6-vukusic
Ante Vukušić je zadnjo tekmo odigral s povito dlanjo.
Martin Metelko

ALI TE KAJ BOLI ALI NE
Z Vukušićem je bil po tekmi z Muro zadovoljen tudi Safet Hadžić, ki je prepričan, da je njegov hrvaški varovanec na tak način zgolj dokazal, da je pravi profesionalec, ki se je za svoj klub in zastavljene cilje pripravljen tudi žrtvovati. "Verjetno je tudi zato rekel, da bo igral, ker mu Dario Vizinger diha za ovratnik," se je pretekli teden, ko so se zmaji še zadnjič družili z novinarji, sprva pošalil trener Olimpije, potem pa v resnejšem tonu nadaljeval: "Vukušić je vsekakor dokazal, kako bi moral razmišljati vsak, ki je član kluba, ki želi poseči po lovorikah. Če hočeš biti prvak, če hočeš biti najboljši, moraš biti zraven ne glede na vse. Ali te kaj boli ali ne. Ante je dokazal, da se je pripravljen žrtvovati za Olimpijo, kar je pohvalno. In ne dvomim, da bo vedno tako. Vukušić je tak človek, tak nogometaš, da bo vedno naredil vse za svoj klub."

NAJBOLJŠA SEZONA V KARIERI
Zdaj tudi Vukušić, tako kot vsi njegovi soigralci, seveda počiva. Diamantu iz Sinja počitek pride še toliko bolj prav, saj bo tako lažje pozdravil poškodbo dlani. "Mislim, da potrebujem še kakšnih deset dni," je ob koncu preteklega tedna poudaril 28-letnik. Glede na to, da bo premor predvidoma trajal do začetka aprila, bo Vukušić torej po koncu počitka spet brez kakršnikoli zdravstvenih težav. In optimalno pripravljen na to, da še poveča svoj strelski izkupiček, ki nikdar v njegovi karieri ni bil boljši. Vukušić je v vseh tekmovanjih v polno meril že 19-krat (18-krat v prvenstvu), kar ga uvršča na prvo mesto lestvice strelce, ki si ga deli z rojakom Dariem Vizingerjem iz Celja. Pred tem je bil Vukušić strelsko najbolj navdahnjen v sezoni 2010/11, ko je še kot član Hajduka v vseh tekmovanjih dosegel 18 golov.

O DOGAJANJU V OLIMPIJI SI LAHKO VSAK DAN PREBERE TUDI V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN. TODA POZOR: VSEENO OSTANITE DOMA! TISKANO IZDAJO SI LAHKO ZAGOTOVITE TUDI V ELEKTRONSKI OBLIKI, IN TO ZA POSEBEJ UGODNO CENO. VEČ NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike