Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ba
ba
1 17.03.2020 20:01:48

OGLASILA SE JE MURA! Mislili smo, da je ZNANSTVENA FANTASTIKA, zdaj je realnost. Zato smo se odločili …

alesfevzer.com
Črno-beli še kar nekaj časa ne bodo vadili v Fazaneriji.

V soboškem prvoligašu zelo resno in odgovorno dojemajo nastale razmere, ki jih je povzročil izbruh koronavirusa, zato so sprejeli še dodatne varnostne ukrepe, ki so jih v Fazaneriji razkrili v sporočilu za javnost.

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji nogometa

Prizori, katere gledamo danes in nekaj preteklih dni, nas spominjajo na prizore iz filmov, za veliko večino katerih smo še do nedavnega mislili – ja saj to je film, to je znanstvena fantastika. Opustela mesta, nakupovalni centri, otroška igrišča, šolska poslopja in navsezadnje tudi športna igrišča in dvorane – so postala realnost. Naš vsakdan, s katerim se moramo soočiti in živeti.

Vsi odgovorni v društvu NŠ Mura se ne glede na vse želje, vsa razočaranja, zavedamo resnosti trenutka in udejanjamo vse tisto, kar odrejajo regulatorni organi v državi, vse tisto, kar odrejajo krovne športne organizacije, vse pa s ciljem, da z odgovornimi ukrepi zaščitimo zdravje naših igralcev, tehničnega kadra, zaposlenih in predvsem tistih, katerim je naše poslanstvo namenjeno – navijačem, ljubiteljem nogometa in vsem ostalim, ki prihajajo na naše dogodke in  pa tudi vsem, ki te dogodke tvorno soustvarjajo.

Takoj po prejemu obvestila s strani NZS smo v četrtek, 12. marca 2020, ustavili izvajanje vseh aktivnosti na in ob igriščih mestnega stadiona Fazanerija. Prekinili smo trenažni proces vseh mlajših selekcij, ustavili treninge članske ekipe in zaprli območje stadiona, vključno z lokalom,  za vse zunanje obiskovalce.

V petek, 13. marca, se je na izredni, korespondenčni seji sestal upravni odbor društva in sprejel še dodatne ukrepe:

1.  Za nedoločen čas se preloži redni letni občni zbor društva, ki je bil načrtovan za 13. marec 2020,

2.  Večini zaposlenih se odredi čakanje na delo doma za čas do preklica ukrepov,

3.  S fizično prisotnostjo zaposlenega na območju stadiona, se izvajajo samo dela, ki so povezana z nujnim vzdrževanjem travnatih površin in objekta

4. Aktivnosti, vezane na licenciranje, za sezono 2020/21, se opravljajo z delom od doma

Restriktivni ukrepi se dodajajo iz dneva v dan in verjetno jih še ni konec, zato se je vodstvo članske ekipe odločilo, da se najmanj do 31. marca ne opravlja skupnih treningov. Igralci so doma in imajo individualne programe dela, naloženo jim je  tudi, da odgovorno omejijo socialne stike in se ravnajo  skladno z že veljavnimi ali na novo sprejetimi priporočili NIZJ, resornih ministrstev in vlade Republike Slovenije.

Uefa je v medtem preložila evropsko prvenstvo na prihodnje leto, in sicer z razlogom, da se lahko, po prekinitvi, nacionalna prvenstva izvedejo do konca. Ta odločitev nas navdihuje z upanjem, da bomo še to pomlad in verjetno tudi del zgodnjega poletja, spremljali nogometno dogajanje v Evropi in tudi na našem stadionu in to upanje nam lahko da energijo preživetja v teh turobnih, za nikogar prijetnih dnevih.

Ostanimo doma, ohranimo upanje in bodimo zdravi.

UO Društva NŠ MURA

Značke: mura, koronavirus, uefa, nzs

Članki iz rubrike