polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

nu
nu
2 17.03.2020 15:18:49

Kaj bo s PRVO LIGO?! Je Olimpija ŽE PRVAK?! Odločitev EDINA PRAVILNA, namen je takšen, da bi ...

Jurij Kodrun
Oglasil se je predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes za leto dni prestavila Euro 2020. Euro 2020 bo torej Euro 2021. Takšno odločitev je organizacija, ki jo vodi Aleksander Čeferin, kakopak sprejela predvsem zato, da bi bila lahko do konca odigrana državna prvenstva, ki v glavnem po vsej Evropi zdaj mirujejo. Prva liga Telekom Slovenije ni izjema. Toda kdaj se bo nadaljevala? In kakšen je načrt za naprej? Za zdaj to še ni povsem znano, a predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je razkril, da je cilj naslednji: državna prvenstva pod streho spraviti do konca junija.

"Prestavitev evropskega prvenstva je bila edina logična rešitev, saj Uefa tako velikega tekmovanja ne more pripeljati v negotovost. Odločitev je edina pravilna, sprejeta pa je bila tudi zato, da bi se vsa državna prvenstva odigrala in zaključila do konca junija. Če bo situacija seveda to dejansko dovoljevala," je poudaril Mijatović, ki je – logično – še vedno brez odgovora, kdaj bi se bitke v slovenski ligi lahko nadaljevale. Položaj, v katerem je celotna država, je ta hip pač preprosto preveč negotov. Ampak kar šteje: sezona se bo nadaljevala! Predčasen konec ne pride v poštev. 

Kar zadeva prihajajoči prijateljski tekmi z Albanijo in Turčijo, sta bili obe pričakovano odpovedani, spektakel v obliki gostovanja Portugalske v Ljubljani pa za zdaj ostaja aktualen: "Junijski tekmi (s Portugalsko in Malto, op. a.) ostajata v koledarju, in če bo vse v najlepšem redu, bosta tudi odigrani, sicer pa bomo koledar premikali naprej, seveda v skladu z Uefo."

radenko mijatovic
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike