Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
20 31.10.2019 14:11:34

Darko Milanič RAZVESELIL vse NAVIJAČE MARIBORA: Trener vijoličastih sporočil, da je ...

Grega Wernig
Dobre novice za navijače Maribora.

Nogometaše Maribora v soboto čaka prvi obračun 16. kroga slovenskega državnega prvenstva, že ob 14. uri bodo namreč v Ljubljani odigrali dvoboj z novopečenim prvoligašem Bravom. Na prvi tekmi so Štajerci nove prvoligaše uspeli ugnati. Visoko. Končalo se je kar s 4:0. 

"Na prvi tekmi moramo poudariti to, da je Bravo prišel zelo napadalno usmerjen. Da so tudi na njihovih krilih igrali čisti napadalci. Tu nam je morda bilo malce olajšano vse skupaj. Dovolj velik teren in naša dobra predstava. Zdaj nas čaka drugačen teren. Malo manjši. Verjetno tudi slabši zaradi vremena. In tekmec, ki se bo najverjetneje zaprl in nas skušal iz protinapadov ogrožati. Tukaj moramo biti jasno zelo pozorni, to pomeni, da ne silimo skozi sredino. Da jim ne dopustimo, da pridejo do uresničitve njihovega načrta, kajti tukaj znajo biti zelo dobri. Mi moramo v vsakem primeru najti pot do njihovega gola. Na tak način, kot se bomo zmenili. Mislim, da nam to mora uspeti oziroma da smo željni iti v serijo zmag," napoveduje Milanič. 

Strateg Maribora tokrat torej pričakuje zelo drugačno tekmo od prve v Ljudskem vrtu: "Kar se tiče tekme, ki nas čaka. Zelo nevarni so iz protinapadov, krilni napadalci majhni, tehnično dobri. Zelo veliko igre ena na ena. To bomo morali preprečiti. Preprečiti bomo morali s tem, da bomo predvidevali. Da ne bomo izgubljali po nepotrebnem žogo. In da ne bomo imeli samo branilcev za žogo. Moramo biti hitri v prenosu žoge. Kolikor se bo pač dalo na tem igrišču. In biti zelo zelo pametni. Uporni v vsemu. 90 minut traja tekma. In ni je potrebno rešiti v prvih 5 minutah, ampak v 90."

Primorec je razkril tudi zdravstveno stanje in s svojo novico razveselil vse mariborske navijače. Novice so namreč zelo vzpodbudne, še posebej, če vemo, da imajo Štajerci v tej sezoni ogromno težav v obrambi. "Novica je, da se Klinar in Kolmanič približujeta povratku. Da je Uskoković zdaj že nekaj časa z nami po tej dolgi pavzi. Drugače je stanje približno enako kot prej," je razkril Milanič. 

Članki iz rubrike