horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 22. novembra

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

nu
nu
20 31.10.2019 14:11:34

Darko Milanič RAZVESELIL vse NAVIJAČE MARIBORA: Trener vijoličastih sporočil, da je ...

Grega Wernig
Dobre novice za navijače Maribora.

Nogometaše Maribora v soboto čaka prvi obračun 16. kroga slovenskega državnega prvenstva, že ob 14. uri bodo namreč v Ljubljani odigrali dvoboj z novopečenim prvoligašem Bravom. Na prvi tekmi so Štajerci nove prvoligaše uspeli ugnati. Visoko. Končalo se je kar s 4:0. 

"Na prvi tekmi moramo poudariti to, da je Bravo prišel zelo napadalno usmerjen. Da so tudi na njihovih krilih igrali čisti napadalci. Tu nam je morda bilo malce olajšano vse skupaj. Dovolj velik teren in naša dobra predstava. Zdaj nas čaka drugačen teren. Malo manjši. Verjetno tudi slabši zaradi vremena. In tekmec, ki se bo najverjetneje zaprl in nas skušal iz protinapadov ogrožati. Tukaj moramo biti jasno zelo pozorni, to pomeni, da ne silimo skozi sredino. Da jim ne dopustimo, da pridejo do uresničitve njihovega načrta, kajti tukaj znajo biti zelo dobri. Mi moramo v vsakem primeru najti pot do njihovega gola. Na tak način, kot se bomo zmenili. Mislim, da nam to mora uspeti oziroma da smo željni iti v serijo zmag," napoveduje Milanič. 

Strateg Maribora tokrat torej pričakuje zelo drugačno tekmo od prve v Ljudskem vrtu: "Kar se tiče tekme, ki nas čaka. Zelo nevarni so iz protinapadov, krilni napadalci majhni, tehnično dobri. Zelo veliko igre ena na ena. To bomo morali preprečiti. Preprečiti bomo morali s tem, da bomo predvidevali. Da ne bomo izgubljali po nepotrebnem žogo. In da ne bomo imeli samo branilcev za žogo. Moramo biti hitri v prenosu žoge. Kolikor se bo pač dalo na tem igrišču. In biti zelo zelo pametni. Uporni v vsemu. 90 minut traja tekma. In ni je potrebno rešiti v prvih 5 minutah, ampak v 90."

Primorec je razkril tudi zdravstveno stanje in s svojo novico razveselil vse mariborske navijače. Novice so namreč zelo vzpodbudne, še posebej, če vemo, da imajo Štajerci v tej sezoni ogromno težav v obrambi. "Novica je, da se Klinar in Kolmanič približujeta povratku. Da je Uskoković zdaj že nekaj časa z nami po tej dolgi pavzi. Drugače je stanje približno enako kot prej," je razkril Milanič. 

Članki iz rubrike