Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
4 31.10.2019 10:51:24

OJOJ, MARIBOR, kaj si storil!? Nekdanji VELIKI UP vijoličastih ZABLESTEL v - NEMČIJI! (video)

Reuters
Kakšna tekma!

Za Luko Štorom je nor večer, ki ga verjetno ne bo pozabil nikoli v življenju. Nekdanji up Maribora, ki je v Sloveniji nazadnje nosil dres Aluminija, se je namreč prvič odkar je oblekel dres nemškega drugoligaša Dynama iz Dresdna vpisal med strelce! In to na kakšni tekmi! In v kakšnem trenutku! 

Dynamo Dresden je namreč v pokalu gostoval v Berlinu, kjer se je pomeril s Hertho. Kar 35 tisoč navijačev Dynama je odpotovalo na gostovanje v skoraj 200 kilometrov oddaljeno nemško prestolnico in pripravilo spektakularno vzdušje na Olimpijskem stadionu, na katerem je bilo sicer kar 70 tisoč gledalcev. 

Podobno spektakularno kot vzdušje na stadionu je bilo tudi na igrišču, kjer je potekala prava drama. Prvi polčas je pripadel Dynamu, ki je vodil z 1:0. Nato je sledil hiter zadetek Berlinčanov. Slednji so v 85. minuti po strelu z bele točke tudi povedli. V 90. minuti je imel najstrožjo kazen na voljo Dynamo. In je zadel za 2:2. Sledili so podaljški. 

V njih je zablestel Luka Štor. Slednji je sicer tekmo začel na klopi za rezervne nogometaše, v igro je vstopil v 77. minuti. v 107. minuti je zadel za vodstvo Dynama s 3:2 in kazalo je, da bo klub iz Dresdna pripravil pravo senzacijo. A že v 123. minuti, v zadnjem napadu na tekmi, so Berlinčani prišli do izenačenja. Sledili so streli z bele točke. 

luka stor pm
Profimedia
Med izvajalci je bil tudi Luka Štor. Njegov strel mu je vratar Herthe obranil, toda ker je čuvaj mreže Berlinčanov stopil preveč očitno z golove črte, je Štor dobil še eno priložnost. V drugo je zatresel mrežo, toda Dynamo je vseeno izgubil loterijo najstrožjih kazni. In čeprav je Slovenec na koncu Olimpijski stadion v Berlinu zapustil sklonjenih glav, ste lahko prepričani, da te tekme ne bo nikoli pozabil. Zaradi vzdušja, zaradi norih preobratov in jasno tudi zaradi svojega prvega zadetka v dresu Dynama. 

Ogledate si ga lahko v priloženem videoposnetku, tako kot tudi vse najzanimivejše trenutke dvoboja, vključno z zgrešeno in v ponovnem poskusu zadeto enajstmetrovko Štora. 

Članki iz rubrike