stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
1 04.01.2019 06:43:29

KRUTA USODA! V Maribor prišel, da bi bil VELIKA OKREPITEV, zdaj mu grozi, da bo odšel brez …

Drago Wernig - TAKA
Malijski branilec že zapušča vrste Maribora?

Po božičnih praznikih in novoletnih slavjih se življenje znova vrača v ustaljene tirnice, vse bližje pa so tudi začetki priprav slovenskih prvoligašev na spomladanski del sezone. Darko Milanič in njegovi varovanci odštevajo zadnje proste dneve. V ponedeljek (7. januarja) se bodo Mariborčani zbrali na tradicionalni skupni večerji, torek bo prvi delovni dan v letu 2019. Tako kot je že v navadi, se bodo vijoličasti najprej potili v domačem okolju, sledil bo premik v Moravske Toplice, osrednji del treningov pa bodo, tako kot že vrsto let, opravili v Beleku.

Za zdaj kadrovskih premikov ni bilo, vendar je bolj ali manj jasno, da brez njih ne bo šlo. Kar zadeva odhode, danes nihče v Ljudskem vrtu ne more zagotoviti, da bodo Amir Dervišević, Jan Mlakar, Luka Zahović, Saša Ivković, Jasmin Mešanović in Dino Hotić tudi v prihodnje branili barve 14-kratnih prvakov. Gre za igralce, ki so v tem trenutku tržno najbolj zanimivi, in če bo pod Kalvarijo prispela konkretna ponudba, se bodo Mariborčani na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem vsekakor ustrezno odzvali.

Prav tako ne bi bilo presenečenje, če bi se novim izzivom naproti podal Kassim Doumbia, ki je pred letom dni prišel v štajersko prestolnico iz Hafnarfjördurja, a verjeli ali ne, debija še ni dočakal. Jeseni je šestkrat sedel na klopi za rezervne igralce, vse to pa je tudi posledica dejstva, da si je 28-letni malijski branilec z belgijskim potnim listom kmalu po prihodu pod Kalvarijo huje poškodoval koleno, kar je kakopak v največji meri usmerilo njegovo nadaljnjo usodo. Niti najmanjšega dvoma ni, da s trenutnim statusom ni zadovoljen nihče, in dobili smo namig, da bi se utegnil s Štajerci dogovoriti za sporazumno prekinitev sodelovanja. Tudi prišel je brez finančnega nadomestila, po teh navedbah bi se lahko vrnil v Belgijo, kjer je pred selitvijo na Islandijo igral za Gent, Brüssel in Waasland-Beveren.

kassim doumbia dw

Značke: nk-maribor, plts

Članki iz rubrike