pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
6 03.01.2019 17:33:41

ZLATKO ZAHOVIĆ o načrtih za leto 2019, o obletnici navijačev, o prednosti pred Olimpijo, nadarjenih igralcih ...

m24
Ob vstopu v novo leto se je oglasil tudi Zlatko Zahović. Kot se tudi spodobi za alfo in omego kluba.

"Za leto, ki je pred nami, velja podobno kot zmeraj: polno pričakovanj in ambicioznosti. Gremo v novo obdobje z ogromno želje, volje, pozitivne energije. Leto 2018 smo končali res vrhunsko in ni razloga, da ne bi tako nadaljevali tudi v 2019. Seveda pa ne bo šlo brez veliko dela in truda, v nogometu ni spontanih zmag. Konkurenca je odlična, ne glede na prednost na lestvici nas mora krasiti, kar je izjemnega pomena. Pragmatičnost, na treningih in na tekmah. Naprej zremo s pozitivno energijo in skromnostjo, trdno na tleh. Z zaupanjem v svoje sposobnosti in željo, da bo čim manj poškodb, ki lahko precej vplivajo na uresničitev ciljev," je v intervjuju za klubsko spletno stran dejal športni direktor vijoličastih, ki med željami v novem letu izpostavlja zmage z dodatnim motivom.

In nadaljeval: "Vsako leto imamo podobne želje. Tokrat pa še posebej zaradi obletnice naših najzvestejših navijačev, ki so že 30 let neprecenljivega pomena za klub. Leto 2019 želimo tudi za njih obogatiti s tistim, kar imajo najraje. Z zmagami! Želimo jih čim več. Ob vseh uspehih, ki smo jih dosegli, pa me osebno zelo veseli 11 let stabilnosti kluba v finančnem pogledu. Nikdar nismo žrtvovali kluba za nasilne lovorike, kar navijači znajo prepoznati in to bo še naprej vodilo našega skupnega delovanja."

zlatko zahovic dw
Drago Wernig - TAKA


Mariborčani imajo za seboj izjemno uspešno jesen, na lestvici PLTS imajo devet točk prednosti pred Olimpijo, na teh temeljih pa želijo tudi nadaljevati v novem letu. "Številke so fantastične. Moramo storiti vse, da si ne dovolimo rezultatskega padca, kot se nam je zgodil prejšnjo pomlad. Zavedamo se vseh ovir, ki so pred nami. Na prvih tekmah bodo težki tereni pomenili prednost za nasprotnike, ki se proti Mariboru večinoma branijo. Toda ob ohranjanju našega razmišljanja, da je vsaka tekma zgodba zase, smo optimisti. Težko je vedno igrati tako dobro, kot je Maribor igral domala celotno jesen, a ta močno izražena želja po zmagi nas je ob pragmatičnosti vedno peljala k novim uspehom, lovorikam. Tako želimo nadaljevati."

Ekipa se bo zbrala v ponedeljek s tradicionalno skupno večerjo, dan pozneje pa bo na vrsti že prvi trening, kot uvod v zimske priprave. "Kot ni spontanih zmag, ni spontanih priprav. Načrt pripravljalnega obdobja je temeljito razdelan, ekipa bo imela vrhunske pogoje za delo in tekme z odličnimi nasprotniki. Igrati želimo večinoma z najboljšimi, kot je mogoče, saj tako imajo fantje največ koristi od tega. Trener bo stopnjeval obremenitve, termini in tekmeci so že potrjeni. Veseli me, da bomo priključili tudi nadarjene mladince iz naše nogometne šole, ob Žanu Kolmaniču, ki je že dalj časa na članskih treningih, bodo od prvega dne priprav zraven še Aljoša Matko, Nino Žugelj in Rok Maher."

Kakšni so kadrovski načrti, kaj si lahko obetamo v prestopnem roku? "Prehitro je še, da bi razkrivali zadeve. Skušali bomo v moštvu opraviti selekcijo selekcije, upam, da bomo uspešni, a o tem – potem. V preteklih šestih mesecih smo dobili novo dimenzijo moštva glede strukture in načina igre. V našem primeru z morda nekaj manj kreativnosti, več fizike in zanimivo tudi z več zadetki. Nogomet je veda, ki je nedokončana. Vsi imamo svoje vizije, poglede. Vsi imamo ob odločitvi prav, rezultat pa je tisti, ki na koncu odloča, kdo ima bolj in kdo manj prav. Včasih smo skušali imeti veliko kreativnosti in fizike, zdaj smo zadržali fiziko, dodali pa hitrost in mladostno zagnanost ter postali še učinkovitejši. Vedno stremimo k temu, da napredujemo, delamo korake naprej. Pri tem pa želimo našo vizijo potrjevati ob dobrih rezultatih," je zaključil Zahović.

Članki iz rubrike