testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

nu
nu
0 03.01.2019 18:41:54

Športni direktor Juventusa RAZKRIL, kako je iz kluba odšel VELIKI BUFFON

Profimedia
Gianluigi Buffon je po 17 letih minulo poletje zapustil Juventus in se preselil v Pariz.

Čeprav je bila večina prepričana, da se bo upokojil, je nadaljeval z igralsko kariero v dresu nesramno bogatega PSG-ja. Glede na dolgo obdobje pri stari dami, ko je postal zaščitni znak kluba iz Torina, nihče ni pričakoval, da si bo še kdaj nadel vratarski dres z grbom kakšnega drugega kluba.

Tudi v Torinu niso verjeli v takšen razplet. Športni direktor Fabio Paratici je razkril, kaj se je poleti dogajalo v klubu: "On je dejal, da se bo po koncu sezone 2017/18 upokojil, s čimer smo se sprijaznili in na kar smo se pripravili. Wojciecha Szczesnyja smo potrdili za prvega vratarja v novi sezoni, potem pa je kar naenkrat Buffon dobil ponudbo PSG-ja."



Vratar, ki bo konec januarja dopolnil 41 let je sprejel ponudbo iz Francije in se motiviran odpravil v Pariz, kjer bo skušal osvojiti ligo prvakov. V tem tekmovanju je z Juventusom trikrat izgubil v finalu. Celo izjavil je, da bo noro slavil, če bo s PSG-jem v finalu premagal prav staro damo. Slednje seveda ni prav nič všeč navijačem črno-belih, zato je njegov sloves v Torinu vse manjši.

Buffon, ki je za Juventus igral med letoma 2001 in 2018, pred tem pa je branil barve Parme, je sicer osvojil devet naslovov italijanskega prvaka in pet naslovov italijanskega pokalnega prvaka. Z italijansko reprezentanco je leta 2006 postal svetovni prvak.

Značke: juventus, buffon

Članki iz rubrike