Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
7 10.11.2018 03:13:42

RESNE GOVORICE, KI BI LAHKO MESO POSTALE! Kek v Ljudskem vrtu, Milanič v reprezentanci?

Vakuum, ki trenutno vlada okoli slovenske reprezentance, je ravno dovolj vroč, da se pojavljajo govorice. Pa ne govorimo o gostilniških debatah, ampak o zelo resnih namigovanjih oziroma potrjenih srečanjih ljudi, ki odločajo – ki odločajo o tem, kdo, kje, zakaj, kako in za koliko.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se res trudi, da bi za selektorja pripeljal Matjaža Keka. "Kdaj, če ne zdaj!" pravijo navijači in "Koga, če ne Keka!" tudi razlagajo privrženci slovenske izbrane vrste.

Prejšnji petek so slovenski javnosti z nogometne zveze sporočili, da bo zadnji dve tekmi v ligi narodov vodil začasni selektor Igor Benedejčič. Poudarek je bil na "začasni" ali, kot so zapisali na četrtkovi novinarski konferenci, »vršilcu dolžnosti« selektorja. Izbrana vrsta torej še vedno čaka na "pravega" selektorja. Prva izbira predsednika nogometne zveze je seveda enaka prvi izbiri javnosti – Matjaž Kek. Vsi prsti in pogledi so usmerjeni vanj. Mijatović se na vso moč trudi, da bi Keka prepričal, da prevzame najbolj izpostavljeno vlogo v slovenskem športu. Keku to seveda godi, saj je vendar zdaj on v položaju, ko lahko postavlja pogoje. Kek se zaveda, kako "obupno" je zaželen na mestu selektorja in da ima izjemno pogajalsko izhodišče, kar seveda lahko izkorišča. Ali to res izkorišča ali ne, niti ne vemo in mu ne moremo podtakniti v nedrja, ampak ...


... Seveda moramo zapisati tudi »noro« vijoličasto inačico, ki je vse bolj glasna. Bolj se vlečejo pogovori med Kekom in Mijatovićem, glasnejše so govorice, da bi Matjaža Keka Zlatko Zahović rad imel v Ljudskem vrtu. Seveda ni športnega direktorja v slovenskem klubu ali tej regiji, ki ne bi imel Keka za trenerja. Glede na to, da je Kek "deklarirani" Mariborčan in da je večkrat poudaril, da je Maribor "njegov" klub, bi bilo logično razmišljanje športnega direktorja Maribora, da bi ga poskušal prepričati, da pride v Ljudski vrt. Kek in Zahović sta bila večkrat skupaj, tudi na javnih mestih, tako da ne moremo zapisati, da sta nezdružljiva, hkrati pa ne moremo trditi, da sta človeka, ki se samo občasno družita, ali celo prijatelja ... Seveda je v tem trenutku nemogoče pričakovati, da bi Zlatko Zahović menjal trenerja Draka Milanića, saj za to nima nobenega razloga. Milanić dela dobro, prvi je na lestvici in res ni razloga za njegovo odstavitev.

No, morda pa bi se našla rešitev. Kaj pa, če bi po nekem norem scenariju Darko Milanič našel pot do selektorskega mesta slovenske reprezentance ...

CELOTNI ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike