Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 10.11.2018 01:38:44

SLAVA po vsem svetu mu je UNIČILA ŽIVLJENJE! Želel se je UBITI, goltal je tablete, eno za drugo

Profimedia
Poznate nogometaša z imenom Cherno Samba? Večina verjetno ne, saj ni uspel zgraditi resne igralske kariere. Vendar, nekaj pa je le imel ...

Danes 33-letni rojeni Gambijec, ki se je pri šestih letih preselil na Otok in tudi igral za Anglijo v domala vseh mlajših selekcijah, je imel ob tisti pravi karieri na zelenicah še eno - vzporedno. Tisti, ki ste na prelomu tisočletja igrali igro Championship Manager, to ime gotovo poznate.

Samba je imel 19 let in nosil dres Millwalla, v prej omenjeni igri pa je bil proglašen za čudežnega dečka (wunderkinda). "To je bil pravi pekel. Kar naenkrat nisem več želel igrati nogometa, nisem več želel biti tukaj. Vsega tega enostavno nisem mogel več prenašati. Želel sem le zaspati in na vse skupaj pozabiti. Nisem se želel več zbuditi. Naenkrat sem vzel 10-12 uspavalnih tablet, ki sem jih kradel pri psihiatru. Enkrat sem pojedel celo škatlo," je zapisal v svoji avtobiografiji.

Najtežje obdobje je preživljal v času igranja za španski Cadiz. "Izpustil sem trening in pojedel štiri škatle tablet. Nezavesten sem padel na tla. Pred tem pa sem bil eden tistih, ki sem trdil, da ne bo nikoli podvržen depresiji. No, ko sem potem prišel k sebi, sem bil vesel, da sem živ. Pomislil sem, da to nisem jaz. Želel sem urediti svoje življenje." Življenje mu rešil prijatelj, ki ga je vozil na treninge.



Igralsko kariero je končal, ko je bil star 29 let. Nosil je dres Millwalla, Cadiza, Malage B, Plymoutha, Wrexhama, Hake, Panetolikosa in Tonsberga. Skupaj je odigral 52 tekem in dosegel 15 zadetkov. To je bila povsem drugačna kariera, kakršno mu je napovedala igra Championship Manager.

"Zaradi impresivne statistike v tej igri je bila moja virtualna podoba precej večja od realne na igrišču. Bil sem najboljši angleški nogometaš v svoji generaciji, ampak ne zares, le v igri. S tem sem imel veliko težav, za nameček pa so se nasprotni igralci iz tega delali norca," danes pravi Samba, ki je naposled premagal depresijo.

"Vse to imam rad, vse to je del mene. Tako veliko zgodb imam in vsi me prepoznajo na ulici. Še po toliko letih mi ljudje pripovedujejo, da sem igral za njih v igri. Vsi me poznajo kot legendo Championship Managerja. Lepo je vedeti, da sem nekoga osrečil v tej igri. Če ne bi bilo nogometa, bi končal na ulici in verjetno v zaporu," je končal Samba, ki je odraščal v zloglasnem Packhamu, na jugu Londona.

Značke: cherno-samba, nogomet

Članki iz rubrike