Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 10.11.2018 03:04:50

NAVIJAŠKI TEROR v Tuniziji! Napadli so gostujoče igralce in gostjoče navijače (FOTO + VIDEO)

Profimedia
Evropska liga prvakov se je komaj dobro začela, na drugih kontinentih pa zaključujejo elitna klubska tekmovanja. V Afriki je bilo še posebej vroče.

Južnoameriški pokal Libertadores bo prvaka okronal po dveh super tekmah med Boco Juniors in River Platom, v Afriki pa se je tretjič veselil tunizijski Esperance. V obračunu z afriškim Realom - Al Ahlyjem iz Egipta - je bil boljši, na povratnem srečanju zmagal s 3:0 in tako nadoknadil zaostanek iz prve tekme (1:3).

esperance 1
Profimedia


Zanimivo je bilo že pred začetkom, predvsem na ulicah okoli stadiona. Navijači Esperanceja veljajo z ene najhujših na črnem kontinentu, svoj 'sloves' pa so tokrat več kot upravičili. Za red in mir je skrbelo 12.300 policistov, ki pa niso uspeli preprečiti incidentov. Domači huligani so s kamenjem napadli avtobus z gostujočimi igralci, potem pa so se med seboj stepli za vstopnice.

esperance 2
Profimedia


Na stadionu je bilo 55.000 navijačev, mnogi so ostali pred vrati. To je bil razlog za množični pretep med domačimi privrženci.

Med napadom avtobusa je vezist gostov Hesham Mohamed dobil poškodbo glave. Na cesti pred stadionom so domačini napadli tudi gostujoče navijače.

Ob ogledu posnetkov iz derbijev po vsem svetu nam je lahko bolj ali manj jasno, da obračuni Olimpije in Maribora vendarle potekajo v dokaj normalnem vzdušju.

Članki iz rubrike