modrijani 1 Odkrito.si

FOTO: Modrijani so zavihali rokave

melania trump, donald Svet24.si

FOTO: Kam je izginila Melania? Američani ...

Josip Broz Tito Svet24.si

Kako so otroci zaradi Tita dobili drisko

kurban bajram Svet24.si

Želeli so obredni zakol ene živali letno

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

zrnec ilijevski mediaspeed Njena.si

Partnerka Jurija Zrneca žaluje

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 26.04.2018 08:12:20

ZAMUDILI! Seznam skrbi pri Olimpiji vse daljši, zdaj zamudili celo pri nakupu nepogrešljivega Hrvata!

www.alesfevzer.com
Vsestranski hrvaški nogometaš Dario Čanađija je v tej sezoni eden najboljših posameznikov v Olimpiji. Njegova vloga v ekipi je ključnega pomena, toda kljub temu so si v upravi spet privoščili spodrsljaj (morda celo načrtno, kdo bi vedel …), zaradi katerega bo marsikaterega navijača še kako bolela glava.

V Olimpiji se nekateri njeni najvidnejši predstavniki na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem v zadnjih dneh še kako ukvarjajo s trenerjem Igorjem Bišćanom, debatirajo o tem, ali bi ga veljalo zamenjati. Marsikomu se to zdi zares absurdno, toliko bolj, ker bi bilo brez kančka najmanjšega dvoma precej bolj pametno pozornost in energijo usmeriti v neprimerno bolj pomembne stvari. Denimo v kot ponedeljek dolg seznam nogometašev, ki jim poleti potečejo pogodbe z Olimpijo. Takšen je tako najučinkovitejši nogometaš zeleno-belih v tej sezoni Ricardo Alves kot tudi mladi vratar Rok Vodišek. In tudi Leon Benko. Pa Mitch Apau. In še kdo bi se našel. Vsekakor med njih spada tudi Dario Čanađija, ki si ga je Olimpija na izrecno prošnjo trenerja Bišćana lani poleti izposodila od Rijeke.

Čanađija se je v Ljubljano preselil za leto dni, ob tem so se zmaji s klubom Matjaža Keka dogovoril tudi za možnost dokončnega odkupa. Dejansko si Ljubljančani boljšega posla niso mogli niti zamisliti. Ker so pripeljali nogometaša, ki v pretekli sezoni pod Kekovim vodstvom ni igral veliko (v belem dresu je na 24 ligaških tekmah zbral piškavih 286 minut, kar pomeni, da je v igro prihajal bolj kot ne zgolj ob koncu obračunov), bi bilo vsekakor malce tvegano, če bi ga takoj kupili. Sploh zato, ker ga Rijeka za drobiž ni želela pustiti. Tako so se lahko zmaji najprej prepričali, ali je Čanađija dejansko iz testa za nekaj več za slovenski nogomet, na odgovor pa jim ni bilo treba dolgo čakati. Fant iz Bjelovarja je takoj dokazal, da gre za kakovostnega nogometaša, nemudoma je zasedel mesto v prvi enajsterici, s svojimi predstavami, srčnostjo in borbenostjo se je takoj prikupil navijačem. Če bi slednje danes pobarali, ali si želijo, da bi Čanađija ostal v Olimpiji, smo prepričani, da bi večina odgovorila pritrdilno.

Podoben znesek za igralca, ki še do klopi ne pride
Toda vse bolj se zdi, da iz te moke ne bo kruha. Ali povedano drugače: možnosti, da bo Čanađija dejansko ostal v Olimpiji, so zelo majhne. Milan Mandarić in njegovi sodelavci so se namreč odločili, da ga do določenega roka, ki je potekel že sredi marca, ne bodo odkupili. S tem so kakopak izgubili predkupno pravico, prav tako so zakockali možnost, da bi za Čanađijo dali za slovenske razmere povsem v redu znesek.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM PIŠEMO TUDI O VIŠINI ZAHTEVANE ODŠKODNINE, SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: olimpija, plts, čanađija

Članki iz rubrike