ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.04.2018 22:45:13

Real v Münchnu do prednosti

Reuters
Nogometaši münchenskega Bayerna so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov izgubili proti madridskemu Realu z 1:2 (1:1). Povratna tekma bo v torek, 1. maja.

* Stadion Allianz Arena, gledalcev 70.000, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
* Strelci: 1:0 Kimmich (28.), 1:1 Marcelo (44.), 1:2 Asensio (57.).
* Bayern: Ulreich, Kimmich, Boateng (od 34. Sule), Hummels, Alaba, Martinez (od 75. Tolisso), Robben (od 8. Thiago Alcantara), Müller, James Rodriguez, Ribery, Lewandowski.
* Real: Keylor Navas, Carvajal (od 67. Benzema), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro (od 83. Kovačić), Kroos, Isco (pod 46. Asensio), Vazquez, Cristiano Ronaldo.
* Rumeni kartoni: Ribery, Thiago Alcantara; Casemiro.
* Rdeči karton: /.

Bayern, ki je igral brez kar nekaj ključnih nogometašev, med drugimi že dlje časa manjka prvi vratar Manuel Neuer, za tekmo pa tokrat ni bil nared niti David Alaba, s prvim delom polfinalnega dvoboja ne bo najbolj zadovoljen. Ne le da se bo v špansko glavno mesto odpravil z zaostankom, temveč je ekipo doletelo še nekaj poškodb.


Bavarci so bili sicer večino tekme nevarnejši, a je Real s pravo taktiko in učinkovitostjo prišel v bližino novega finala, v katerem bi 26. maja v Kijevu lahko naskakoval tretji zaporedni naslov in 13. skupno.

Prvi polčas tekme v Münchnu ni prinesel toliko dogajanja kot včerajšnji obračun v Liverpoolu. Je bil pa po prvih 45 minutah trener domačih Jupp Heynckes lahko kar malce zaskrbljen, saj je Real prišel do zadetka v gosteh, za nameček pa je že v tem delu igre moral opraviti dve menjavi zaradi poškodb Arjena Robbna in Jeroma Boatenga.

So pa bili kljub temu Bavarci nevarnejši tekmec, kar so unovčili v 28. minuti, ko je hiter protinapad s strelom malce z desne strani kazenskega prostora učinkovito končal Johsua Kimmich. Blizu zadetka je bil tudi Mats Hummels v 41. minuti, ko je meril le malce previsoko, minuto pozneje pa so gosti blokirali nevaren poskus Thomasa Müllerja, ki je še enkrat poskusil v sodniškem dodatku, a zgrešil cilj. V 44. minuti pa so gosti izenačili, z roba kazenskega prostora je za 1:1 poskrbel Marcelo. Tik pred koncem polčasa je bil dvakrat neuspešen še Robert Lewandowski.

Bavarci so tudi v uvodu drugega polčasa prišli do nekaj obetavnih akcij, toda v 57. minuti po zapravljeni žogi Rafinhe so Madridčani izpeljali hiter protinapad, ki ga je z golom za 2:1 končal Marco Asesnsio. Po zadetku je dvakrat prišel do strela Franck Ribery, a je bil obakrat na mestu Keylor Navas, v 69. minuti pa je Francoz zgrešil cilj. Na drugi strani je v 75. minuti Sven Ulreich dobil dvoboj s Karimom Benzemajem, kar je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Že v torek sta prvi polfinalni obračun odigrala Liverpool in Roma, boljši je bil prvi s 5:2. Povratna tekma bo v sredo, 2. maja.

Članki iz rubrike