stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

dm
dm
0 16.07.2016 10:36:06

Hotić: Žvižgi bodo kmalu postali aplavzi

Grega Wernig
V drugem delu prejšnje sezone ga je Maribor posodil v Krško, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Dino Hotić je v Krškem naravnost zablestel in bil eden najboljših posameznikov lige, kar so opazili tudi v vijoličastem moštvu, ga pol leta kasneje pripeljali nazaj v Ljudski vrt in mu namenili vodilno vlogo v moštvu. Prvič je v tej vlogi zaigral v četrtek.

Do nedavnega je bila njegova mariborska kariera precej skromna. Bil je razpet med klopjo prvega moštva in igranjem za drugo ekipo vijoličastih, ki nastopa v tretji ligi. Njegovega talenta Mariborčani niso znali izkoristiti in Hotić je v štajerski prestolnici precej stagniral, tako da so se mnogi že začeli spraševati, ali se mu bo sploh kdaj uspelo prebiti v prvo moštvo štajerskega ponosa.

Zdaj, po polletni avanturi v Krškem, se je nizkorasli vezist v Mariboru prebil do precej bolj zvezdniškega statusa, trener Darko Milanič mu zelo zaupa, postavil ga je v vlogo glavnega kreatorja vijoličaste igre, v klubu pa so mu na hrbet nalepili za mnoge sveto številko 10, ki prinaša tudi veliko odgovornost. "Pripravljen sem na to vlogo. To, da ljudje od mene pričakujejo veliko, me še bolj podžiga. Številka deset na hrbtu pomeni odgovornost. Rekel sem si, da zdaj lahko pokažem, ali sem iz pravega testa ali ne. Bomo videli, kako bo," je po tekmi z Levskim vse skupaj pokomentiral Hotić, ki je številko deset nasledil od Agima Ibraimija.



 Nogometaš Maribora se je dotaknil tudi žvižgov mariborske publike ob koncu tekme: "To je normalno. S temi žvižgi se ne smemo obremenjevati. Vemo, da gledalci še naprej želijo gledati naše napade in našo igro, ampak vedno to ni možno. Včasih moraš malce umiriti tempo, stopiti na žogo. Mislim, da se bodo ti žvižgi kmalu spremenili v bučne in pogoste aplavze."

CELOTEN POGOVOR Z DINOM HOTIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.

Značke: dino-hotić, maribor

Članki iz rubrike